URA: Krajnje vrijeme da temeljni ugovor dobije i pravoslavna vjerska zajednica, objaviti njegov sadržaj

"Na taj način neće biti privilegovanih ili favorizovanih vjerskih zajednica jer će sve imati jasna prava i obaveze u jedinstvenom pravnom poretku države Crne Gore”, zaključili su iz URE

20176 pregleda 170 reakcija 53 komentar(a)
URA, Foto: GP URA
URA, Foto: GP URA

Građanski pokret URA kazao je da će dok participiraju u vlasti sve biti transparentno i tražio od premijera Zdravka Krivokapića da objavi sadržaj temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

"Na nesreću dežurnih opozicionih partija, tviteraša, njihovih medija i interesno povezanih ljudi čiji se aktivizam ogleda jedino u tome da dižu tenzije, međuvjerski i međunacionalni nesklad, moramo ih razuvjeriti i razbiti njihove jeftine manipulacije i reći da dok Građanski pokret URA participira u vlasti sve će biti transparentno", kazali su iz URE.

Iz ove partije smatraju da ugovor mora biti potpisan nakon usaglašavanja sa domaćom zainteresovanom javnošću.

“Kao što postoji temeljni ugovor sa Islamskom zajednicom i Katoličkom crkvom, krajnje je vrijeme da takav ugovor dobije i pravoslavna vjerska zajednica čime bi sve one bile apsolutno dovedene u jednaki i jedinstveni pravni poredak države Crne Gore. Na taj način neće biti privilegovanih ili favorizovanih vjerskih zajednica jer će sve imati jasna prava i obaveze u jedinstvenom pravnom poretku države Crne Gore”, zaključili su iz URE.

Bonus video: