Zogović: Rudović demonstrira zabrinjavajući stepen patološke mržnje prema srpskom narodu

"Očigledno da bi srpsko pitanje u Crnoj Gori, prije rešavao otvaranjem koncentracionih logora, nego na način da Srbi trebaju i moraju imati sva prava kao i drugi građani Crne Gore"
74 pregleda 38 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Milun Zogović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 06.12.2017. 08:25h

Po ustaljenom šablonu, na najprizemniji način, Neđeljko Rudović, ne propušta priliku da potkopa i osujeti mogućnost bilo kakvog dogovora o zajedničkim aktivnostima opozicije, jer je svjestan da je to najbolji model za smjenu aktuelnog režima, saopštio je danas poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović.

On je reagovao na jučerašnju izjavu potpredsjednika Građanskog pokreta URA, Neđeljka Rudovića koji je poručio da "DF tvrdoglavo nastavlja sa politikom koja šteti demokratskim promjenama".

Zogović je dodao da izgleda da i sama pomisao na mogućnost zajedničkog opozicionog djelovanja, zbog straha za sudbinu DPS, kod Rudovića pali alarm za destrukciju, a kamoli ovakva inicijativa DF, koja je u potpunom saglasju sa onim što crnogorski građani očekuju od iskrene i prave opozicije.

"Jer je građanima bitno da se napokon dođe do formule za razvašćivanje DPS, a potpuno periferno koliko će koja partija zakučiti mandata. A da je previše "slučajnosti" u odgovorima i javnim porukama ovog funkcionera URA, najbolje potvrdjuju isfrustrirane izjave i juriš u brutalni napad na svaku inicijativu koja je pokrenuta u cilju opozicionog objedinjavanja. Dosljedan dvostrukim standardima, Rudović ne kritikuje Tačijeve "čajanke", ali zato uredno, ne propušta priliku da plastično demonstrira zabrinjavajući stepen patološke mržnje prema srpskom narodu. Očigledno da bi srpsko pitanje u Crnoj Gori, prije rešavao otvaranjem koncentracionih logora, nego na način da Srbi trebaju i moraju imati sva prava kao i drugi građani Crne Gore. I prije nego što je posegao za ideološkim prevaspitavanjem opozicije, urgentno je bilo da za početak prevaspita sebe i da kao u jednoj od najpoznatijih Isusovih priča, vrati se na pravi put i izgubljen nađe se jer, za razliku od zabludjelog sina, njegov otac nije skrenuo stranputicom nego na pravom putu hrišćanskih vrlina redovno na Cetinju nalaže badnjake sa mitropolitom Amfilohijem, Mandićem i Kneževićem. Ako je ova izjava Rudovića zaista stav Građanskog pokreta URA, nameće se pitanje ko je zapravo stvarni predsjednik tog pokreta, kada je zvanični predsjednik u dosadašnjim javnim istupima slao dijametralno suprotne tonove od jučerašnjih otrovnih strijela Neđeljka Rudovića", istakao je Zogović.

Po njegovim riječima, s pravom ih kritikuju pristalice politike DF, što Rudoviću i njemu sličnim šalju ovako odvažne pozive kojima nisu dorasli, i što zbog višeg cilja vrijeđaju i ljudsko i opoziciono dostojanstvo.

"Jer dok DF više od godinu njih zove na zajedničke akcije, oni neumorno šprintaju za Duškom Markovićem preklinjući ga, ne bi li ih uveo još u ovu Vladu, da "omunje" kao u prethodnoj. Javnost bi od njih voljela da čuje i da li je Marković "Sinđelićev" premijer i jesu li oni "Sinđelićevi" poslanici kad već tako zdušno navijaju za Katnića u sprdnji zvanoj državni udar, kao i da pojasne kako su perfidnom prevarom na tuđi račun uopšte dospjeli u državni parlament. Na žalost , ništa iznenađujuće i ništa slučajno, nego Pajovićevski uobičajeno, po unprijed zadatim režimskim koordinatama. Ali je iznenađujuće da je rukovodstvu Damokrata i SNP bliži Ranko Krivokapić od DF. Provjereno znam da članstvo ovih partija želi blisku saradnju sa pouzdanim i iskrenim saveznikom kakav je DF, i da ne želi talačko orobljavanje ideologijom i politikom Ranka Krivokapića. Političku nit koja je u interesu građana morala povezati opoziciju, DF nije ispustio iz ruku, a zašto i od koga je drugi ne smiju prihvatiti trebalo bi oni da objasne građanima", rekao je Zogović.

Bonus video: