Lekić: Crnoj Gori ne odgovara nova faza nestabilnosti, non-pejper će naići na osudu EU

"Hoću da kažem da smo ipak došli do određene ili relativne stabilnosti, pa ako sada treba da napravimo novi krug mijenjanja geografskih i političkih mapa onda dolazimo do nove paklene situacije", rekao je Lekić Fasinu

8918 pregleda 10 komentar(a)
Lekić, Foto: Savo Prelević
Lekić, Foto: Savo Prelević

Crnoj Gori kombinacije iznijete u non-pejperu, koji je navodno Briselu dostavio premijer Slovenije Janez Janša, nisu prihvatljive i ne odgovara joj neka nova faza stabilnosti, kazao je poslanik u Skupštini Crne Gore i predsjednik Odbora za međunarodnu saradnju i iseljenike Miodrag Lekić.

Lekić je u video razgovoru sa Pjerom Fasinom, predsjednikom Odbora za medjunarodne odnose Italije, održanom prije dva dana kazao da smatra da je najteži period prošao, te da zato iznenađuje slovenački non-pejper.

"Vi ste u pravu da on liči na kombinacije prije 30 godina. Hoću da kažem da smo ipak došli do određene ili relativne stabilnosti, pa ako sada treba da napravimo novi krug mijenjanja geografskih i političkih mapa onda dolazimo do nove paklene situacije", rekao je Lekić Fasinu.

On je istakao da je siguran da će ovaj dokument naići na jedan oštar i jasan odgovor Evropske unije, ali i ovdje na Balkanu.

"Što se tiče Crne Gore, ove kombinacije nisu prihvatljive. Uzgred, vidio sam tu mapu, uočio da Crna Gora nije dodirnuta. Da niko nije uzeo nijedan njen dio. Crnoj Gori izvjesno ne odgovara neka nova faza nestabilnosti", poručio je Lekić.

Bonus video: