Sa sjednice Zakonodavnog odbora povučeni predlozi tužilačkih zakona od kojih se ranije odustalo

Vanredno zasjedanje Skupštine, na čijem dnevnom redu su bili tužilački zakoni, bila je zakazana za 18. februara ali je otkazana nakon reakcija iz EU, koja je iskazala rezerve prema namjeri nove parlamentarne većine

7109 pregleda 0 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih sjednica Odbora, Foto: Željka Vučinić
Sa jedne od prethodnih sjednica Odbora, Foto: Željka Vučinić

Sa sjednice Zakonodavnog odbora povučeni su danas predlozi tužilačkih zakona od kojih se ranije odustalo.

Predsjednik Zakonodavnog odbora Marko Kovačević (DF) predložio je da se Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu i Predlog zakona o Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju izostave sa dnevnog reda, što su članovi odbora prihvatili.

“U sazivu za sjednicu predložio sam dnevni red, ali je sjednica bila odgođena. Razlozi za odgađanje su bili vezano za zakone o tužilaštvu i sjednicu vanrednog zasjedanja koja je bila sazvana tim povodom. Imajući u vidu da je od tada prošlo izvjesno vrijeme predlažem da se predlozi izostave iz dnevnog reda”, kazao je Kovačević.

Vanredno zasjedanje Skupštine, na čijem dnevnom redu su bili tužilački zakoni, bila je zakazana za 18. februara ali je otkazana nakon reakcija iz EU, koja je iskazala rezerve prema namjeri nove parlamentarne većine da do kadrovskih promjena u tužilaštvu dođe tako što će usvojiti novi zakon o tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju.

Zatraženo je mišljenje Venecijanske komisije, na osnovu čijih sugestija su napravljene nove izmjene Zakona o državnom tužilaštvu koje su usaglašene sa liderima većine. Izmjene je pripremio Kabinet potpredsjednika Vlade i trenutno su na javnoj raspravi.

Bonus video: