Vukoslavčević: DPS nije glasao za Odluku kojom bi se pomoglo barskim privrednicima, građani ispaštaju

"Ko je ovdje u pravu?! Da li vlast DPS-a i SD-a u Podgorici ili DPS u Baru koji je prije mjesec dana imao ovu Odluku pred sobom i koja nije izglasana zahvaljujući još i neglasanju Demokrata i suzdržanom SD-u?"

2773 pregleda 21 reakcija 1 komentar(a)
Vukoslavčević, Foto: Biram Crnu Goru
Vukoslavčević, Foto: Biram Crnu Goru

Na poslednjoj sjednici Skupštine opštine Bar održanoj u martu, odbornici Biram Crnu Goru predložili su Odluku o umanjenju cijena za sve zakupce kojima su zakupodavci gradska preduzeća, a u skladu sa preporukom Vlade Crne Gore.

"Predlog Odluke koja bi pomogla malim i srednjim preduzećima da prežive pandemiju nije izglasan, a za njega nije glasala Demokratska partija socijalista (DPS) potpomognuta odbornicima Demokrata, koji nisu željeli da glasaju i pored njihovih diskusija, kojim su bili apsolutno protiv predloga naše odluke, dok je SD bio uzdržan", saopštio je Ljubo Vukoslavčević, šef odborničke grupe Biram Crnu Goru .

Tvrdi da je razlog za neizglasavanje isključivo političke prirode, zato što je predlog došao njihove strane.

Ističe da su mediji juče prenijeli vijest da je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, takođe član DPS-a, donio odluku o potpunom oslobađanju obaveza plaćanja zakupa za prethodni period.

"Ko je ovdje u pravu?! Da li vlast DPS-a i SD-a u Podgorici ili DPS u Baru koji je prije mjesec dana imao ovu Odluku pred sobom i koja nije izglasana zahvaljujući još i neglasanju Demokrata i suzdržanom SD-u? U Baru ispaštaju građani kojima egzistencija zavisi od poslova na tržnicama i pijacama, a koje je neki odbornik nazvao barskim tajkunima u raspravi o Odluci“, rekao je Vukoslavčević.

Dodao je da građani Bara nemaju više vremena za podjele na Srbe i Crnogorce, na Albance, Bošnjake i Muslimane.

"Na podjele koje nam nameću pojedine stranke i na ovoj i na onoj strani jer im to odgovara zbog političkih rezultata. Još jednom upozoravamo sve stranke i u Crnoj Gori i u Baru da počnu hitno da razmišljaju o egzistenciji naših građana odmah, jer se plašimo da će u septembru biti već kasno. Gospodo, uzmite se u pamet! Bar i Crna Gora nemaju više vremena za nove podjele! Podsjećamo vas da dolaze i novi izbori, a tada će građani ocijeniti da li ste i kako radili u njihovom interesu“, zaključuje Vukoslavčević.

Bonus video: