"opština mora da pruži veću podršku"

Agić: Započećemo ciklus investicija u sportsku infrastrukturu i promovisati sportsko-rekreativni turizam u HN

"Za Herceg Novi sport je važan ne samo zbog rekreacije i razvoja djece i mladih, već jer može da igra odlučujuću ulogu u obogaćivanju turističke ponude, kroz sportski i rekreativni turizam. Zato ćemo donijeti dugoročni strateški plan za njegov razvoj”, navodi Agić

2895 pregleda 3 komentar(a)
Agić, Foto: Crno na bijelo
Agić, Foto: Crno na bijelo

Herceg Novi je oduvijek bio poznat po tome što je iznjedrio mnoge uspješne sportiste, vaterpoliste, tenisere, jedriličare, košarkaše, fudbalere, i mnoge druge, a da bi se sport razvijao na pravi način, neophodno je mnogo veće ulaganje u sportsku infrastrukturu, kao i ozbiljnija promocija sportsko-rekreativnog turizma, kazao je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo – Može Bokeški Đorđe Agić.

Agić je rekao da je to nešto na čemu će, nakon što budu dio vlasti u Herceg Novom, insistirati, i dodao da je sport visoko na listi prioriteta te koalicije.

"Za Herceg Novi sport je važan ne samo zbog rekreacije i razvoja djece i mladih, već jer može da igra odlučujuću ulogu u obogaćivanju turističke ponude, kroz sportski i rekreativni turizam. Zato ćemo donijeti dugoročni strateški plan za njegov razvoj”, navodi Agić.

On napominje da zaleđe grada obiluje starim stazama, koje bi uz minimalno ulaganje moglo da bude osposobljeno i prilagođeno potrebama turista i da na taj način svi koji posjete Herceg Novi bi mogu da uživaju u krajoliku. Agić dodaje da opština mora da pruži veću podršku pri održavanju brojnih malih, ljetnjih bazena i plaža.

"Ljetnja vaterpolo liga ima veliki potencijal za turističku valorizaciju, ukoliko bi se na pravi način promovisala. Osim toga, i plaže Herceg Novog, se mogu iskoristiti u sportske svrhe, izgradnjom montažnog terena za sportove na pijesku, poput fudbala i odbojke”.

Tvrdi da će koalicija Crno na bijelo - Može Bokeški sportu i sportistima u Herceg Novom omogućiti, naročito kroz finansijsku potporu, da u punom kapacitetu nastave sa svojim aktivnostima.

"Stipendiraćemo mlade sportiste koji se ističu značajnim rezultatima. Sportu treba sistemski pomoći, zato ćemo započeti ciklus investicija u sportsku infrastrukturu i promovisati sportsko-rekreativni turizam. Herceg Novi će ostati grad šampiona - Crno na bijelo - Može Bokeški”, zaključio je Agić.

Preporučujemo za Vas