"tužilaštvo sad ima eksplicitne dokaze"

SD: Tužilaštvo da procesuira političare koji su pismom podstrekivali paniku i nerede u Pljevljima

"Ovim pismom najdirektnije doprinešeno šovinističkim neredima koji su su se desili tim povodom u Pljevljima"

2542 pregleda 28 reakcija 12 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate

Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima mora hitno da procesuira četiri potpisnika političko-nacionalističkog otvorenog pisma protiv izbora načelnika Centra bezbijednosti u Pljevljima, saopštili su Socijaldemokrate (SD).

"Tužilaštvo pred sobom ima otvoreno političko pismo, potpisano od predstavnika Nove sprske demokratije, Demokrata, DNP i Pokreta za Pljevlja, u kome se zahtijeva da se Haris Đurđević ne postavlja za načelnika CB Pljevlja, da je njegovo imenovanje "zabadanje prsta u oko", a završava se faktički prijetnjom: "u protivnom... ne možemo preuzeti odgovornost za već najavljene proteste i nemire". Ima nas koji se sjećamo kako se završio protestni skup nakon sličnih riječi istog značenja jednog od funkcionera DF-a. Nakon tog pisma, u kome političke partije pozivaju na otpor za čije posljedice ne odgovaraju, protesti su se i desili, i to u nacionalističko-šovinističkom formatu od koga bi se zastidio čitav svijet, sa porukama: "Ustala je Sparta srpska, neće ovo biti Turska", saopštili su iz SD.

Oni tvrde da je ovim pismom najdirektnije doprinešeno "šovinističkim neredima koji su su se desili tim povodom u Pljevljima". "Kako je Tužilaštvo ekspresno reagovalo i samo iz njima poznatih razloga u Pljevljima nedavno neosnovano optužilo predsjednika mladih Socijaldemokrata za isto djelo - izazivanje panike i nereda, koji je prošavši javni linč na kraju od strane suda proglašen nevinim, sad očekujemo jednako brzu reakciju", kazali su oni i dodali da "sad Tužilaštvo ima eksplicitne dokaze, odnosno "crno na bijelo" podstrekivačke poruke netrpeljivosti, mržnje i izazivanja nereda".

Preporučujemo za Vas