"ne može nacija biti ni nagrada, ni kazna"

Demokrate: Osuđujemo primitivizam i šovinizam u Pljevljima i širom države

Iz Demokrata poručili da nacija i konfesija ne smiju biti relevantan faktor kada su u pitanju zapošljavanja na čelnim i bilo kojim drugim pozicijama

5123 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora osudila je primitivizam i šovinizam koji se, kako su kazali, u Pljevljima i svim drugim gradovima u kontinuitetu manifestuje sa dvije strane političkog spektra u Crnoj Gori.

Poručili su da je nedopustivo da iko u Crnoj Gori 21. vijeka i pomisli da nacionalno opredjeljenje bilo kog pojedinca može biti preporuka ili eliminacioni faktor za bilo koje radno mjesto.

"Nebuloza je da iko od nas ima problem da bilo koji Bošnjak ili Musliman bude na nekoj čelnoj poziciji. Nebuloza je i ideja da nacija za bilo čije zloupotrebe može funkcionisati kao zaštitni omotač. Oni koji nam to spočitavaju slijede primjer Bebe Popovića iz Srbije koji misli da nam je na ovaj način moguće naškoditi", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su kazali da ih raduje da "obje strane nacionalšovinističke medalje" govore o pećinskom nacionalizmu jer tako mogu doći do spoznaje da ga ima i kod jednih i kod drugih.

"Da zaključimo: ne može nacija biti ni nagrada, ni kazna za bilo koga, ni krivica, ni zasluga. Kada su u pitanju zapošljavanja na čelnim pozicijama i kojim god drugo, nacija i konfesija ne smiju biti relevantan faktor. A nisu i neće ni biti gdje se Demokrate pitaju", zaključuju Demokrate.

Preporučujemo za Vas