Mandić: Više nego izvjesno da se vraćamo u Skupštinu

"Da li su onda oni Sinđini poslanici ako je ovo Sinđin parlament i da li ovo sve što su oni u prethodnom periodu radili, a tiče se bojota tamo gdje im ne odgovara a nastupa na izborima gdje im odgovora, u stvari bila jedna vrsta unutarstranačke kalkulacije koja je pokazala da bez zajedničkog djelovanja opozicije nema nikakve saradnje," kazao je Knežević
84 pregleda 0 komentar(a)
aNDRIJA mANDIĆ, Foto: Filip Roganović
aNDRIJA mANDIĆ, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.12.2017. 18:14h

Više je nego izvjesno da će se Demokratski front vratiti u Skupštinu Crne Gore, poručio je član Predsjedništva Andrija Mandić.

"Mi ćemo u slučaju odbijanja naših kolega, akciju nastaviti u Skupštini Crne Gore, gdje ćemo se vratiti u punom kapacitetu. Na osnovu prvih infomacija koje dobijamo vezano za odgovore koje šalju opozicione stranke, mogu ovog trenutka da saopštim da je to više nego izvjesno," kazao je Mandić poslije sastanka članova Predsjedništva sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Aivom Oravom.

DF je dao rok ostatku opozicije da do petka u 12h odgovori na njihovu inicijativu.

"Naš cilj nije puki povratak u parlament. Naš cilj je jedinstvo opozicije i jedinstvo političke akcije koju bi mogli uspostaviti tako što bi pošli od bijelog papira. Mi nikoga ne uslovljavamo, mi nikoga ne ucjenjujemo samo tražimo da opozicija zajednički djeluje", kazao je poslanik, ocjenjujući da je model dostadašnjeg djelovanja "gubitnički".

Mandić je dodao i da svako ima obavezu prema svojim biračima u Crnoj Gori.

"Ako nema tog jedinstva, ako nema tog konsenzusa u opoziciji, onda je svak dužan da se posveti onim ljudima koje predstavlja. Mi predstavljamo, po našem mišljenju, najbolji dio Crne Gore i ljudi koje mi predstavljamo traže od nas svakog dana konkretne političke akcije."

On je na kraju poručio da DF neće dozvoliti da bude izgran.

Sastanku su prisustvovali i članovi Predsjedništva Milan Knežević, Janko Vučinić i bivši potpredsjednik Skupštine iz redova DF-a.

Knežević je kazao da je jedan dio opozicie prihvatio inicijativu DF-a, dok je drugi odbio.

Cilj onih koji su odbili je, kako je kazao, da uđu u koaliciju sa DPS-om.

"Ja razumijem nervozu u jednom dijelu opozicije zbog ove naše inicijative, jer je na taj način razbijena strategija i plan da oni zajedno sa Duškom Markovićem sjednu za pregovarački sto i naprave toboš nekakvu demokratsku i široku vladu. Jedan dio političkih subjekata je odbacio ovu našu inicijativu, ali je zato drugio dio opozicionih političkih subjekata prihvatio ovu našu inicijativu, što najbolje govori o tome da i unutar ostatka opozicije postoje djelovi koji su živo zainteresovani za saradnju sa Duškom Markovićem i nastavak politike izolacionalizma protiv DF-a. Dodajemo još jednu tezu: da li su onda oni Sinđini poslanici ako je ovo Sinđin parlament i da li ovo sve što su oni u prethodnom periodu radili, a tiče se bojota tamo gdje im ne odgovara a nastupa na izborima gdje im odgovora, u stvari bila jedna vrsta unutarstranačke kalkulacije koja je pokazala da bez zajedničkog djelovanja opozicije nema nikakve saradnje," kazao je Knežević.

Bonus video: