"dajemo snažan doprinos socijalnoj i dječjoj zaštiti"

Samardžić: Planiramo da uvedemo servis za pomoć u kući osobama sa invaliditetom

"Isto tako, novina koju ćemo uvesti u narednom mandatu svakako će se odnositi i na uslugu i servis "predah roditeljstvu" gdje će roditelji moći da ostave djecu i do pet dana u potpuno uređenom prostoru koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, a sa kojima će boraviti stručni radnici, defektolozi, psiholozi, socijalni radnici i medicinsko osoblje", saopštila je ona

2181 pregleda 3 komentar(a)
Samardžić, Foto: Za budućnost Herceg Novog i Boke
Samardžić, Foto: Za budućnost Herceg Novog i Boke

U narednom periodu planiramo da uvedemo poseban servis koji će se odnositi na pomoć u kući osobama sa invaliditetom, kazala je Vesna Samardžić iz koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

"Od 2013. godine kada smo išli u projekat izrade urbanističkog projekta pa do danas kada imamo gotov objekat na Sutorini, mogu da iskažem zadovoljstvo zbog mogućnosti koje će ovaj objekat pružiti osobama sa invaliditetom, odnosno djeci i mladima u Herceg Novom", rekla je Samardžić.

Ona je kazala da je briga o najranjivijim kategorijama stanovništva "svakako velika obaveza ali i jedan jako lijep zadatak, koji kad se uspješno obavi onda osjetite satisfakciju i veliko zadovoljstvo"

"Pored same usluge dnevnog centra, u ovom objektu ćemo transformacijom ustanove obezbijediti i mogućnost da usluga bude pružena i osobama starijim od 27 godina, a inače, u Sutorini ćemo razviti jedan poseban specijalizovani centar koji će objedinjavati razne vrste usluga i servisa vezano za osobe sa invaliditetom", navodi se u njenom saopštenju.

Navela je da iz koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke smatraju da na ovaj način daju snažan doprinos socijalnoj i dječjoj zaštiti, posebno kada je najranjivija kategorija u pitanju.

"Isto tako, novina koju ćemo uvesti u narednom mandatu svakako će se odnositi i na uslugu i servis "predah roditeljstvu" gdje će roditelji moći da ostave djecu i do pet dana u potpuno uređenom prostoru koji je prilagođen osobama sa invaliditetom, a sa kojima će boraviti stručni radnici, defektolozi, psiholozi, socijalni radnici i medicinsko osoblje", saopštila je Samardžić.

Ona je dodala da lokalni akcioni plan za osobe sa invaliditetom predstavlja takođe snažan podstrek i određene aktivnosti koje će organizovati u narednom periodu a tiču se prije svega otvaranja kancelarije za osobe sa invaliditetom već početkom juna, gdje će se, kako kaže, pored osnovne baze podataka baviti pružanjem svih onih usluga i koordinacijom i pomoći svim osobama sa invaliditetom kojima je ta pomoć potrebna a koju oni sami nisu u mogućnosti da obezbijede.

"Isto tako, ono što je značajno i što će biti od velike koristi je prilagođavanje rampi, odnosno prilagođavanje javnih površina izgradnjom rampi po trotoarima duž Herceg Novog, Savine i hercegnovske rivijere. Svakako, nećemo zaboraviti ni plaže, a ono što ćemo posebno potencirati u narednom periodu je prilagođavanje plaža za osobe sa invaliditetom kako na hercegnovskoj rivijeri tako i u Herceg Novom i Igalu", navodi se u saopštenju članice koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

Ona je pozvala sve Novljane da "ukoliko u nama prepoznaju kvalitet i sigurnost za sve one stvari koje planiramo da uradimo, kada je i ova oblast u pitanju, da na lokalnim izborima 9. maja glasaju za koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke, pod brojem 4."

Preporučujemo za Vas