Sekulić: Izvještaj PSSE upozorenje aktuelnoj vlasti

Kako je naveo, svima koji svoju političku platformu grade na temeljima građanske i evropske države, bilo je drago što su međunarodni parlamentarci konstatovali da je Crna Gora u zadnjih 15 godina ostvarila izuzetan napredak i dostignuća

7443 pregleda 104 reakcija 22 komentar(a)
Sekulić, Foto: DPS
Sekulić, Foto: DPS

Izvještaj Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) opomena je i upozorenje aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić.

PSSE je, u rezoluciji o Crnoj Gori koju je usvojila u srijedu, pozvala vlasti da u potpunosti poštuju preporuke Venecijanske komisije (VK) o izmjenama tužilačkih zakona.

Sekulić je kazao da izvještaj PSSE, a posebno njegovi amandmani, jasno ukazuju da fingiranje javnih rasprava, začinjenih tvrdnjama da "mišljenje VK nije sveto pismo", nijesu standardi koje zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji treba da zadovolji.

On je u reagovanju naveo da je u Izvještaju jasno istaknuto da se mišljenje VK u potpunosti mora poštovati.

"Ovakav stav jasno razotkriva podvalu koju je (Dritan) Abazović servirao javnosti kada je rekao kako su izmjene zakona "usklađene" sa međunarodnim faktorom", kazao je Sekulić.

Kako je naveo, svima koji svoju političku platformu grade na temeljima građanske i evropske države, bilo je drago što su međunarodni parlamentarci konstatovali da je Crna Gora u zadnjih 15 godina ostvarila izuzetan napredak i dostignuća.

"Ipak, nakaradnim i antievropskim potezima aktuelne vlasti, prijeti ozbiljna opasnost da se sve pozitivno što je urađeno u prethodnom periodu, nažalost, anulira“, zaključio je Sekulić.

Bonus video: