"upoznati je sa sadržajem dokumenta"

Nikolić: Krivokapić da dostavi javnosti sadržaj Temeljnog ugovora

"Poručujemo mu da ako on želi lično da se ponižava to je njegov izbor, ali kao premijer Vlade Crne Gore neka pokaže bar zeru integriteta, ili nek podnese ostavku da se više ne bruka"

10384 pregleda 69 reakcija 68 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) zatražila je od premijera Zdravka Krivokapića da, u skladu sa načelom transparentnost, upozna javnost sa sadržinom Temeljnog ugovora države sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić upitao je "kakva je to Vlada u kojoj njen potpredsjednik Dritan Abazović, nije vidio Temeljni ugovor", ali je, kako je naveo, sa sadržajem upoznat "neki estradni istoričar iz Beograda, šrafčić u kleronacionalističkoj mašineriji, i naširoko nam ga tumači".

"Uz to Krivokapiću stižu upozorenja, iz sličnih centara, da mu ne padne na pamet da prosljeđuje Ugovor Skupštini Crne Gore", kazao je Nikolić.

On je rekao, da Krivokapićevoj Vladi, čiji je, kako je naveo, rodonačelnik pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, traže da pogaze njegovu volju i da Ugovor potpiše srpski patrijarh Porfirije.

"Iako je Amfilohije jasno govorio da će taj dokument potpisati on, dakle predstavnik Mitropolije, a ne patrijarh SPC", kazao je Nikolić.

DPS, kako je naveo, zahtijeva od Krivokapića da u skladu sa načelom transparentnosti, dostavi javnosti Temeljni ugovor, i upozna je sa sadržajem tog dokumenta.

"Poručujemo mu da ako on želi lično da se ponižava to je njegov izbor, ali kao premijer Vlade Crne Gore neka pokaže bar zeru integriteta, ili nek podnese ostavku da se više ne bruka", zaključio je Nikolić.