Bečić: Parlamentarna većina djelovaće u pravcu demokratskog i održivog razvoja

Predsjednik parlamenta je kazao da je uvjeren da će se kroz zajedničke aktivnosti doprinijeti ubrzanju evropske integracije Crne Gore

5808 pregleda 2 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Nova parlamentarna većina opredijeljena je da aktivno djeluje u pravcu demokratskog i održivog razvoja Crne Gore, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić u razgovoru sa predstavnicom Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) za Crnu Goru, Mikelom Telatin.

On je, tokom onlajn sastanka, pozdravio inicijativu uspostavljanja saradnje Skupštine i UNOPS-a, uz očekivanje da će UNOPS-ova misija afirmisati unapređenje oblasti u kojima posjeduju ekspertizu.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Skupštine, bio prilika da Bečić zahvali Kancelariji UNOPS-a za angažman u socio-ekonomskim projektima u Crnoj Gori.

On je kazao da je uvjeren da će se kroz zajedničke aktivnosti doprinijeti ubrzanju evropske integracije Crne Gore.

„U tom kontekstu, on je upoznao sagovornicu sa opredijeljenošću nove parlamentarne većine da aktivno djeluje u pravcu demokratskog i održivog razvoja Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Telatin je, kako se navodi, konstatovala spremnost za nastavkom saradnje u projektima koji će biti u funkciji poboljšanja kvaliteta života građana Crne Gore.

"Ona je podsjetila na brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje i izrazila očekivanje da će sa crnogorskim institucijama sistema biti uspostavljena uspješna komunikacija", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: