Đorđe Radulović

Janović: Šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu angažuje i lične izaslanike?

"Posebno je apsurdno, da je ministar odmah nakon stupanja na funkciju, opozvao karijerne diplomate, impresivnih biografija, dugogodišnjeg iskustva u diplomatiji, poštovane i uvažene u državama domaćina, a očigledno zapošljavao po svom nahođenju osobe koje nemaju nikakvog iskustva u diplomatiji"

10536 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Nikola Janović, Foto: DPS
Nikola Janović, Foto: DPS

Danas smo sasvim slučajno, posredstvom medija saznali da ministar vanjskih poslova, Đorđe Radulović u tajnosti angažuje svoje izaslanike po diplomatskim predstavništvima, bez jasnih kriterijuma na koji način se ove osobe biraju i čime su zaslužile tu poziciju, istakao je Nikola Janović.

Janović dodaje da javnost treba da zna koji segmenti biografije preporučuju ova lica i potvrđuju njihovu kompetentnost da zvanično predstavljaju Crnu Goru.

Prema njegovim riječima iz primjera, "ministrove izaslanice" u Briselu, angažovane prije 3 nedjelje, nejasno je čime se "kvalifikovala za ovu prestižnu poziciju i šta je opredijelilo ministra da pored zaposlenih u diplomatskom predstavništvu Crne Gore, angažuje i lične izaslanike".

"Posebno je apsurdno, da je ministar odmah nakon stupanja na funkciju, opozvao karijerne diplomate, impresivnih biografija, dugogodišnjeg iskustva u diplomatiji, poštovane i uvažene u državama domaćina, a očigledno zapošljavao po svom nahođenju osobe koje nemaju nikakvog iskustva u diplomatiji", istakao je Janović.

Iz DPS-a traže od ministra vanjskih poslova, da javnosti predoči koja je sve lica angažovao kao svoje izaslanike i pod kakvim obrazloženjem.

"I ovaj primjer dokazuje da je proklamovano načelo transparentnosti, koje je premijer spomenuo u svom ekspozeu, bila samo dimna zavjesa za niz zakulisnih radnji koje se dešavaju daleko od očiju javnosti", zaključio je Janović.

Preporučujemo za Vas