Evropski tim za HN: Gradićemo šetalište od Zelenike do Zmijica, započeti proširenje "Gradske luke" i "Luke Zelenika"

Kako su kazali, u MZ Igalo stvoriće uslove za izgradnju osnovne škole, a u MZ Kamenari riješiće trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hoteka "Park", i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima

2561 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi planira da u naredne četiri godine značajno unaprijedi život u svim mjesnim zajednicama, kroz rješavanje gorućih problema, prije svega, izgradnjom novih puteva, ali i rekonstrukcijom postojećih, sapšteno je iz ove koalicije.

Iz Evropskog tima kazali su da je programom definisan čitav niz mjera koji podrazumijeva opremanje urbanih centara i šetališta novim sadržajima, i tvrde da će započeti proširenje "Gradske luke" i "Luke Zelenika".

"Nastavićemo regulaciju i uređenje korita rijeke Sutorine i potoka Nemila u Meljinama. U MZ Kameno, Mokrine, Kruševice i Podi unaprijedićemo infrastrukturu koja se odnosi na snabdijevanje vodom, kanalizaciju, struju i rasvjetu. U MZ Zelenika rekonstruisaćemo seoske puteve, izgraditi šetalište od Zelenike do Zmijica (Kumbor), a pronalaskom adekvatnog prostora formirati ambulantu za građane i jaslice za djecu uzrasta 2-4 godine", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, u MZ Igalo stvoriće uslove za izgradnju osnovne škole, a u MZ Kamenari riješiće trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hoteka "Park", i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima.

"U MZ Srbina asfaltiraćemo djelove ulice "Spasića" i "Mašare", rekonstruisati školu "Milan Vuković" i započeti projakt bolje valorizacije tvrđave "Španjola" – poručili su iz Evropskog tima za Herceg Novi. Evropski tim u MZ Savina pripremiće projekat valorizacija parka "Savinske dubrave" i izgraditi trim stazu sa proširenjima. Kamenim nabačajem zaštićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama. Svi ovi projekti samo su dio našeg programa i jasno pokazuju da Evropski tim zna kako da sprovede promjene za bolji Novi", zaključuje se u saopštenju Evropskom tima za Herceg Novi.

Bonus video: