URA: Odluka Višeg suda vrijeđa zdrav razum, svaki građanin jasno vidi neophodnost reformi

"Ovakvo postupanje sudstva i tužilaštva, sa namjerom ili bez nje, obesmišljava borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ugrožava bezbjednost svih onih, koji učestvuju u toj borbi", zaključuju iz URE

6724 pregleda 47 reakcija 30 komentar(a)
GP URA, Foto: URA
GP URA, Foto: URA

Odluka podgoričkog Višeg suda da, uprkos brojnim dokazima i snažnom predmetu, ne odredi pritvor vođama tzv. kavačkog klana je sramna, skandalozna i vrijeđa zdrav razum, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

"Svaki građanin ove države sada jasno vidi neophodnost reformi u sudstvu i tužilaštvu, kao i potrebu hitnog usvajanja tužilačkih zakona. Bez toga, nema napretka u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", ocijenili su iz ovog pokreta.

URA je čestitala svim pripadnicima Uprave policije (UP) koji su se, rizikujući sopstvene živote, upustili u snažnu borbu protiv organizovanog kriminala, ukazujući da "ovakvim postupanjem, Sud preuzima odgovornost za sva dalja dešavanja".

Povezani članci

23. April 2021.

Bez pritvora za Kašćelana i ekipu

"Ovakvo postupanje sudstva i tužilaštva, sa namjerom ili bez nje, obesmišljava borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ugrožava bezbjednost svih onih, koji učestvuju u toj borbi. Ponavljamo mjesecima, a to se nažalost iznova dokazuje - da bez hitnog usvajanja tužilačkih zakona i snažne reforme, ne može biti napretka u ovoj borbi", zaključuju iz URE.

Bonus video: