sastao se sa ambasadorom kosova

Đukanović: Crna Gora spremna da sa Kosovom podijeli iskustva važna za napredak na putu ka EU i NATO

"Uz zadovoljstvo uspješnim završetkom demarkacije granice, ambasador Hisa je iskazao želju za nastavkom saradnje na istim vrijednostima i evropskim i euroatlantskim ciljevima", piše u saoštenju.

9025 pregleda 27 reakcija 28 komentar(a)
Hisa i Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Hisa i Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Kosova u Crnoj Gori Iljbera Hisu uz zahvalnost za inicijativu i interesovanje ambasadora za aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, kao i posvećenost jačanju saradnje dvije države, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Predsjednik je, navodi se u saopštenju, iskazao zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Republike Kosovo koji su tradicionalno uzorni i dodatno osnaženi novim prilozima međusobnog poštovanja i međudržavne saradnje i u ovom vremenu.

"On je čestitao izbor nove vlade Republike Kosovo i ponovio čestitke za izbor predsjednice Osmani, uz nadu da će to doprinijeti ostvarivanju ciljeva nama susjedne države, koje dijelimo i kojima zajedno stremimo. U tom kontekstu, Predsjednik je ponovio spremnost Crne Gore da sa Kosovom podijeli iskustva važna za napredak na putu ka EU i NATO. Ambasador Hisa je zahvalio Predsjedniku za prijem, informisao o aktuelnim prilikama u njegovoj zemlji, prenoseći pozdrave predsjednice Republike Kosovo i šefice diplomatije. Uz zadovoljstvo uspješnim završetkom demarkacije granice, ambasador Hisa je iskazao želju za nastavkom saradnje na istim vrijednostima i evropskim i euroatlantskim ciljevima", piše u saoštenju.

Iz Kabineta ističu da je predsjednik ponovio snažnu podršku Crne Gore pregovaračkom procesu Beograda i Prištine, da se kroz taj proces dođe do dobrog rješenja koje će uvažavati realnost.

"Sagovornici su razmijenili informacije o aktuelnim epidemiološkim prilikama i procesu imunizacije koji je neophodno ubrzati kako bi se stvorili uslovi za normalizaciju života i oporavak ekonomije."

Preporučujemo za Vas