DF ostatku opozicije: Da pričamo o zajedničkom djelovanju, ili se vraćamo u Skupštinu

"Nismo spremni da pasivno posmatarmo neometano iživljavanje DPS-a i njihovih satelita nad građanima do 2020. godine i zato vas pozivamo da nam odgovorite na vrlo prosto, ali važno, pitanje-da li ste spremni da sa DF po prinicipu "bijelog papira", sjednete za sto i otpočnete razgovore kako bi smo sa mrtve tačke i u najkraćem roku preduzeli zajedničke akcije koje bi dovele do ispunjavanja očekivanja podržavalaca?"
83 pregleda 105 komentar(a)
Premijerski sat, DF, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Premijerski sat, DF, Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.12.2017. 22:34h

Demokratski front (DF) pozvao je ostatak opozicije da počnu pregovore o zajedničkom djelovanju, navodeći da će se vratiti u parlament u punom kapacitetu ukoliko ne bude dogovora, saznaju "Vijesti".

U pismu o kome bi trebalo da raspravlja predsjedništvo Fronta, pozivaju se lideri ostalih opozicionih partija da se do petka u podne izjasne o pozivu na pregovore.

"Nismo spremni da pasivno posmatarmo neometano iživljavanje DPS-a i njihovih satelita nad građanima do 2020. godine i zato vas pozivamo da nam odgovorite na vrlo prosto, ali važno, pitanje-da li ste spremni da sa DF po prinicipu "bijelog papira", sjednete za sto i otpočnete razgovore kako bi smo sa mrtve tačke i u najkraćem roku preduzeli zajedničke akcije koje bi dovele do ispunjavanja očekivanja podržavalaca? Ukoliko se ne obezbijedi konsenzus opozicionih parlamentarnih subjekata u naš razuman predlog mi ćemo preduzeti unilateralne korake na zaštiti interesa svojih glasača. Prvi među njima biće povratak u Skupštinu u punom kapacitetu", navodi se između ostalog u pismu DF-a, i sitiče da će izostanak odgovora smatrati odbijanjem inicijative.

U pismu se ističe i da su izbori u četiri opštine pokazali da je neophodno zajedničko djelovanje opozicije, a da sami bojkot bez drugih vidova pritiska nije dao očekivani reultat.

Bonus video: