Demokrate DPS-u: Za vas je politika otimanje od naroda, a za nas je politika služenje narodu

"U samo jednom slučaju koji smo raskrinkali i procesuirali, favoriti DPS su protivpravno prigrabili onoliko finansijskih sredstava koliko je neophodno za isplatu dječjih dodataka i to za dvije godine"
10 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 04.12.2017. 20:40h

Očigledno je da je Organizovanu kriminalnu grupu (OKG) zvanu DPS posljednje raskrinkavanje kriminalne malverzacije kojom je oštećen budžet Budve za dva miliona eura zaboljelo i više nego što smo očekivali, saopšteno je večeras iz Demokratske Crne Gore.

Oni su reagovali ba saopštenje člana Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Bojana Đakonovića koji je kazao da "politički gubitnici pokušavaju optužbama, hiperprodukcijom saopštenja da opravdaju poraz".

"I šta drugo mogu politički sponzori kriminalne hobotnice koja je harala Budvom, osim da nemuštim saopštenjima skreću pažnju sa sebe i svojih zlodjela i pohara. U samo jednom slučaju koji smo raskrinkali i procesuirali, favoriti DPS su protivpravno prigrabili onoliko finansijskih sredstava koliko je neophodno za isplatu dječjih dodataka i to za dvije godine. Tu se ogleda razlika u poimanju politike između vas i nas. Za vas je politika otimanje od naroda, a za nas je politika služenje narodu. Za vas je politika uzimanje i onoga što vam ne pripada, a za nas je politika odricanje i od onoga što nam pripada kako bismo ličnim primjerom postavljali vrijednosne standarde u politici. Vi slijedite isključivo lični interes i zato uvijek zanijemite kad vas pitamo: jeste li se ikad ičega odrekli u politici?", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da ako se ne krade i ako se vode efikasne javne politike, mogu biti zadovoljene potrebe svih građana.

"Vi ste ojadili primorske opštine, a lokalne uprave na čijem smo čelu dovele su do njihovog, kako institucionalnog, tako i finansijskog ozdravljenja. Ove godine je u budžetu Budve planirano pet miliona eura više nego za vrijeme vaše vlasti. Pred ovom činjenicom treba da zaćutite, umjesto što manipulišete. Iza nas stoje rezultati, a iza vas kriminal i pustoš. Tih pet miliona eura više u budžetu Budve nego u vrijeme vaše vlasti postoji zato što se ne krade, zato što su na pozicijama odlučivanja ljudi koji imaju znanje, zato što nema privilegovanih i različitih pred zakonom, zato što se uvode efikasni programi budžetiranja i javnih politika. A šta reći o Kotoru, u kojem realizacijia prihoda za prvu polovinu 2017. govori da je u budžetskoj kasi skoro 1,2 miliona eura više nego prošle godine kad ste vi vršili vlast. Tako na primjer, prošle godine kad ste vi vršili vlast u Kotoru, naknada za uređenje i izgradnju građevinskog zemljišta donijela je opštinskoj kasi iznos za 900.000 eura manji nego ove godine kad je na čelu Opštine Kotor Vladimir Jokić", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su poručile da je DPS u Herceg Novom u junu ostavio opštinu bez budžeta, sa tri gradonačelnika i sa Turističkom organizacijom u blokadi.

"A mi smo za kratko vrijeme uspjeli vratiti trećinu dugovanja te opštine koju ste finansijski devastirali. I zaista iza vas ostaju pustoš i kriminal. Iza Demokrata ostaju rezultati i vraćanje povjerenja u politiku. Izvrtanje činjenica je svojstveno funkcionerima DPS. Nastavićemo da raskrinkavamo kriminalne malverzacije kojima ste ojadili i poharali Crnu Goru. Vaša sporadična glaskanja tretiramo kao bol zbog razotkrivenog kriminala proizašlog iz vaših redova. Žalosno je što se hvalite pobjedom zasnovanom na flomasterima i trouglovima. Žalosno je što kao najveći poraz ne ističete potezanje pištolja na poslanika Šaranovića, ma na bilo kog poslanika, i kandidate za odbornike. No, od partije koja je bila selotejp partija ne čudi novo stanje - flomaster partija", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Potpredsjednik Demokrata i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore, Mijomir Pejović juče je kazao da je Opština Budva oštećena za dva miliona eura.

Bonus video: