Komnenović traži smjene u OB Tivat

"Ubrzane kadrovske promjene nužne su zarad bolje saradnje i funkcionisanja lokalne samouprave", naglasio je Komnenović

13957 pregleda 100 reakcija 21 komentar(a)
Sekulović i Komnenović, Foto: Opština Tivat
Sekulović i Komnenović, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 24.04.2021. 10:54h

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović boravio je juče u službenoj posjeti Tivtu, gdje se susreo sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem i njegovim saradnicima.

Sekulović se upoznao sa društveno-političkom situacijom u Tivtu.

Predsjednik opštine, kako je saopšteno iz Komnenovićevog kabineta, govorio je o stanju o lokalnoj upravi, ali i o pozitivnoj činjenici da u Tivtu investicije nisu stale.

On se zahvalio ministru na posjeti naglašavajući svoje nezadovoljstvo saradnjom sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat: "Ubrzane kadrovske promjene nužne su zarad bolje saradnje i funkcionisanja lokalne samouprave", naglasio je Komnenović.

On se osvrnuo i na mogućnost saradnje kada je u pitanja izgradnja novog objekta koji bi na atraktivnoj lokaciji u Tivtu zajednički koristili Služba zaštite i MUP, a koji bi bio izgrađen kroz potencijalno privatno-javno partnerstvo sa zainteresovanim investitorima. Na stolu su se našle i brojne aktuelne teme poput sprovođenja mjera kontrole u Covid eri, izazovima civilne zaštite i ponovnog uspostavljanja prakse “pozornog reona”. Komnenović je zatražio podršku kada je u pitanju aktivnost na rješavanju problema nelegalne divlje stoke na teritoriji Tivta.

Ministar Sekulović istakao je potrebu za kvalitetnom i dobronamjernom saradnjom na relaciji Ministarstva i lokalnih uprava, te izrazio spremnost za saradnju po svim pitanjima. “Vlada je trenutno u velikoj mjeri fokusirana na praćenje situacije sa epidemijom koronavirusa, kako bi se obezbjedilo nemetano funkcionisanje turističke sezone”, naglasio je ministar unutrašnjih poslova.

On je konstatovao da će uslijediti određene kadrovske promjene u Ministarstvu i pozvao predsjednika opštine da sva svoja saznanja proslijedi Ministarstvu kako bi ono moglo reagovati u svakom konkretnom slučaju.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar Zoran Miljanić, predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković, potpredsjednik opštine Goran Božović i v.d. menadžerka Patricia Pobrić.

Bonus video: