Đakonović: Politički gubitnici pokušavaju optužbama, hiperprodukcijom saopštenja da opravdaju poraz

„Ne odgovaramo im kao političarima, jer to nijesu. Pa čak ne odgovaramo ni njima lično – jer nas lično ne interesuju“, rekao je Đakonovć
75 pregleda 4 komentar(a)
DPS logo
DPS logo
Ažurirano: 04.12.2017. 19:47h

Politički gubitnici, i dalje nesvjesni svog mjesta i minorne uloge na crnogorskoj političkoj sceni, pokušavaju optužbama, hiperprodukcijom saopštenja i pres konferencija da opravdaju svoj poraz, poručio je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Bojan Đakonović.

On je istakao da „to što nose zvanja poslanika i odbornika ne daje im profesionalni kapacitet da zasluže toliko priželjkivano poštovanje“.

„Ne odgovaramo im kao političarima, jer to nijesu. Pa čak ne odgovaramo ni njima lično – jer nas lično ne interesuju“, rekao je Đakonovć.

Uostalom, kako je naveo, sve su im objasnili građani u četiri crnogorske opštine, „kada su im jasno saopštili da su se zasitili lažnih Demokrata, njihove demagogije i patetike“.

„Da su prepoznali da se iza populističkih floskula ne krije ništa sem ambicije bez pokrića i puke želje za vlašću“, dodao je Đakonović.

On je kazao da od opozicionara umjesto tema koje potenciraju traže konkretan odgovor na pitanje kakvi su njihovi rezultati u odnosu na DPS u opštinama u kojima čine dio vlasti.

„U opštinama u kojima su, kako tvrde - pobijedili?! Zašto izbjegavaju odgovor na ovo jednostavno pitanje?“, pita Đakonović.

On je podsjetio da ih je isto ovo javno pitao i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, prije nego što su, kako je rekao, doživjeli politički debakl na lokalnim izborima.

„Umjesto traženja alibija za poraz, imate priliku da građanima objasnite kako ste vi to i kojim rezultatom "pobijedili" DPS. Dakle, manje demagogije, a više istine i činjenica“, zaključio je Đakonović.

Bonus video: