DPS HN: Aktuelna vlast obećavala veće iznose za socijalna davanja – obećanje nije ispunjeno

"Odsustvo svake vrste empatije prema osobama kojima se isplaćuju socijalna davanja iz budžeta Opštine Herceg Novog, još jedan su primjer njihovog “poštenja” i odnosa prema našim" sugrađanima

7019 pregleda 13 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Aktuelna vlast u Herceg Novom, svjetski rekorder po neispunjenim obećanjima, svoj nemar dokazala je, nažalost, i kroz odnos prema osobama koje su u stanju socijalne potrebe, kazali su u hercegnovskom DPS-u.

"Vlastodržci su prije četiri godine gromoglasno najavljivali da će sva socijalna davanja iz lokalnog budžeta biti uvećana, ali to je još bila jedna šarena laža. Iako je iznos za socijalna davanja nizak, ni to nije motivisalo aktuelnu vlast da ovoj populaciji uveća iznose, a dobro je poznato da toj kategoriji naših sugrađana i neki simboličan iznos čini mnogo", kazali su u DPS-u.

Iz ove paritje dodaju da su zato u lokalnoj samoupravi "povećali sebi zarade i po nekoliko stotina eura".

"Odsustvo svake vrste empatije prema osobama kojima se isplaćuju socijalna davanja iz budžeta Opštine Herceg Novog, još jedan su primjer njihovog “poštenja” i odnosa prema našim sugrađanima. Uostalom, građani Herceg Novog su dobro upoznati da su pojedinci od zauzimanja čelnih pozicija u opštini, sekretarijatima ili drugim javnim lokalnim firmama znatno poboljšali svoju egizistenciju upravo kroz povećanje sopstvenih prihoda" navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su uzrazili uvjerenje da će birači 9. maja "znati da izmjere lažnu posvećenost aktuelne vlasti", kao i da će da glasaju promjene.

Bonus video: