U ponedjeljak kontrolno saslušanje Sekulovića

Inicijativu za kontrolno saslušanje Sekulovića podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je ranije naveo, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima

4200 pregleda 8 komentar(a)
Sekulović, Foto: Savo Prelević
Sekulović, Foto: Savo Prelević

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu obaviće sjutra (ponedjeljak 25. april) kontrolno saslušanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u vezi sa bezbjednosnom situacijom u Crnoj Gori.

Inicijativu za kontrolno saslušanje Sekulovića podnio je predsjednik Odbora Milan Knežević zbog, kako je ranije naveo, prebijanja pripadnika Vojske Crne Gore Raja Čanjaka tokom blokade puta u Bogetićima.

Knežević je na sjednici Odbora, koja je održana 16. aprila, kazao da su dešavanja od 8. aprila i sve što je prethodilo tom danu, u bezbjednosnom i društveno – političkom kontekstu, veliki izazov za izvršnu, ali i za sve druge grane vlasti.

Prema njegovim riječima, dešavanja od 8. aprila bila su kulminacija očigledne krize u bezbjednosnom sektoru i narušavanja javnog reda i mira.

Zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić rekao je ranije da je zadatak poslanika da svojim radom i aktivnostima daju prilog smirivanju tenzija.

Bonus video: