"I posljednju neistinu DPS lako je ogoliti u njenom žalosnom licemjerju"

"Jedna smo od rijetkih opština u kojima je omogućen besplatan prevoz za najugroženije penzionere, obezbijeđena njega gerontodomaćica kroz projekat "Njega starih lica", plaćene prostorije za rad udruženja penzionera, obezbijeđene naknade za rad njihovih udruženja"

5472 pregleda 3 komentar(a)
Sa jednog od skupova koalicje "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi", Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Sa jednog od skupova koalicje "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi", Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Kao i svaku dosad saopštenu neistinu hercegnovskog DPS i posljednje objavljenu o neispunjenim obećanjima za stariju populaciju lako je ogoliti u svom njenom žalosnom licemjerju, saopšteno je danas iz koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi" koju predvodi Demokratska Crna Gora.

Oni su reagovali na saopštenje Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Herceg Novi u kome se između ostalog navodi da je "lokalna vlast najavljivala izgradnju centra za starije i nemoćne, obećanje nije ispunjeno".

"Ali prije nego što opovrgnemo neistine izrečene u njihovom saopštenju, podsjetićemo da su upravo oni ti koji i najosjetljiviju populaciju politikantski instrumentalizuju. Da je to tako, najrječitije govori slučaj Doma starih u Nikšiću, koji je prethodna DPS vlast obećavala od 2015. godine, a nije otvarala sve do lokalnih izbora u Nikšiću 2021. godine. Takav odnos prema starijoj populaciji je nešto što je starija populacija prepoznala u Nikšiću i kaznila DPS vlast za takvo ponašanje. Prepoznaće to i građanke i građani Herceg Novog, ustvari već prepoznaju, pošto se uvjeravaju da se svake od kategorija stanovništva sjetite tek pred izbore, u ovom slučaju lokalne, u Herceg Novom", ističe se u nepotpisanom saopštenju koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi".

Oni su dodali da je upravo Herceg Novi opština kojoj se ne može zamjeriti zbog odsustva adekvatnog odnosa prema starijoj populaciji.

"Jedna smo od rijetkih opština u kojima je omogućen besplatan prevoz za najugroženije penzionere, obezbijeđena njega gerontodomaćica kroz projekat "Njega starih lica", plaćene prostorije za rad udruženja penzionera, obezbijeđene naknade za rad njihovih udruženja. Isplaćivale su se i jednokratne pomoći u slučaju potrebe, za liječenje i sl", kazali su iz koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi".

Oni su poručili i da o odnosu aktuelne lokalne uprave i penzionerske populacije govori i činjenica da i sami predstavnici Udruženja penzionera Herceg Novi ističu da imaju veoma dobar odnos sa lokalnom upravom, koja na različite načine pomaže ovu kategoriju stanovništva, ne čekajući izbore da im izađe u susret, što kako tvrde, DPS čini bez izuzetka, svuda gdje je vlast.

"Uvijek je, od strane samih penzionera, pohvaljena saradnja sa lokalnom upravom. Jer mi održavamo redovne sastanke sa rukovodstvom udruženja penzionera, na kojima se, ako niste znali, saopštavaju potrebe i daju rješenja. Mi se o svemu sa penzionerima dogovaramo, za razliku od vas koji ih koristite u politikantske svrhe što ste učinili i u posljednjem saopštenju", zaključuje se u saopštenju koalicije "Ni lijevo ni desno. Pravac Novi" .

Bonus video: