Knežević Đukanoviću: Priznaj da si vlasnik "Amana"

Knežević je napisao da se Đukanović hvalio kako su se kod njega u Veneciji vjenčali Amal i Džordž Kluni

39022 pregleda 429 reakcija 163 komentar(a)
Knežević (arhiva), Foto: TV Vijesti
Knežević (arhiva), Foto: TV Vijesti

Ratko Knežević tvrdi da je njegov kum Milo Đukanović vlasnik "Aman Resortsa".

Poručio je Đukanoviću da to prizna pred narodom i da je to samo dio imperije koju je "pokrao, zgazio i uništio" od novembra 1999. do danas kao "nijedan jedini 'majčin sin' u njenoj istoriji".

Knežević je na društvenoj mreži Fejsbuk napisao da se Đukanović hvalio kako su se kod njega u Veneciji vjenčali Amal i Džordž Kluni.

"Trebaš li Đukanoviću objaviti narodu Crne Gore kako si ti vlasnik tog Aman Resorts, kako si preko svoje Sejšelske off shore kompanije i svog “prijatelja” ili kako se to u mafijaškom i rječniku tužilaca u Italiji kaže “prestafacia” Statisa, čak suvlasnik pored toga na Svetom Stefanu, i Amana u Veneziji u kojem su se, ne tako davno, vjenčali Amal i Kluni a ti se hvalio kako su se vjenčali kod tebe (Napomena za neupućene: Aman resorts je samo tzv. management kompanija koja naplaćuje fee za standardizirane usluge tog brenda ne i vlasnica nekretnina u kojima se hoteli i resorts nalaze)", napisao je Knežević.

Rekao je Đukanoviću da da ima zrno morala, "kao što ga nemaš, i nikad ga nisi ni imao", ne bi nikada više izgovorio nijednu jedinu javnu riječ.

"Ti napuštaš Crnu Goru, izgleda. A “Aman” je samo dio tvoje imperije koju si pokrao, zgazio, uništio od novembra 1999. do danas kao nijedan jedini “majčin sin” u njenoj povijesti."

Dodao je da je predsjednik Crne Gore sada najbogatiji pripadnik nomenklature bivše KPJ, sa sredstvima koji se računaju u više stotina miliona eura i dolara.

"U zemlji u kojoj je samo mogao preživjeti, do danas, jer je imao “jedno oko u zemlji slijepaca” kako to druga poslovica kaže. Jednom je Novak Kilibarda rekao da ćeš ostati zapamćen samo kao “švercer cigareta”, a ne kao državnik i političar. Novak je pogriješio jer bi ti možda crnogorski narod oprostio šverc da je samo toga bilo. Ostaćeš zapamćen kao najveći lopov i šišnjar ikada u historiji Crne Gore, od njenog osnivanja kao Duklje, i poslije toga Crne Gore, do danas. Imao je pravo Slavko Perović, govoreći da su svi Grahovci, svi ustanci protiv Turaka, sva državotvornost Petrovića, Oktoih, svi ratovi koje je ta zemlja vodila za slobodu i za svoju emancipaciju, svi Mojkovci, sve Sutjeske i Neretve, samo bile pledoaje za tvoju pljačku", zaključio je Knežević.

Bonus video: