Bečić u HN: Katić i ova vlast nisu ponijeli kući ni jedan euro građana

"Kad ne kradete, onda ima i za besplatne udžbenike. Onda će, vrlo brzo, biti i za dječije dodatke, i za povećanje minimalne zarade... Kad ne nosite kući ono što vam ne pripada, onda ima za sve – ima za narod i u ovako poharanoj zemlji koja je trideset godina devastirana“, rekao je Bečić

9023 pregleda 16 komentar(a)
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Ono što je obilježje ove vlasti u prethodne četiri godine, ono što niko ne dovodi u pitanje, ni od strane naše najžešće političke konkurencije, jeste da Stevan Katić i ovi ljudi ni jedan jedini euro građana Herceg Novog nisu ponijeli kući mimo one plate koja im je pripadala i koju su pošteno zaradili, rekao je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

"Nisu krali, nisu otimali, nisu namještali tendere, nisu se ugrađivali. I onda je i u ovako teškom ekonomskom, socijalnom, epidemiološkom momentu bilo sredstava da se izgradi i realizuje preko 200 projekata u mjesnim zajednicama širom Herceg Novog“, poručio je Bečić.

On je sa predstavnicima koalicione liste „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“ posjetio Sutorinu, gdje su razgovarali sa građanima ovog hercegnovskog naselja.

"Kad ne kradete, onda ima i za besplatne udžbenike. Onda će, vrlo brzo, biti i za dječije dodatke, i za povećanje minimalne zarade... Kad ne nosite kući ono što vam ne pripada, onda ima za sve – ima za narod i u ovako poharanoj zemlji koja je trideset godina devastirana“, rekao je Bečić.

Pozvao je građane Herceg Novog da pokažu istinsku snagu i dođu do ubjedljive pobjede, jer su "pobjeđivali kada je malo ko u Crnoj Gori pobjeđivao".

Nosilac liste Stevan Katić rekao je da je prethodnih dana bilo puno aktivnosti, a da će ih biti sve više i više do samog 9. maja.

Katić je rekao da je prethodnih dana bilo raznih podmetanja određenih lokalnih i državnih medija u kojima se navodilo da se povlači, ali poručuje da ostaje na čelu opštine.

"Da zajednički nastavimo ove zajedničke projekte koje smo i započeli. Urađeno je puno toga u ovom prethodnom periodu, uradićemo u narednom još i više. Znate i sami kakve smo sve opstrukcije doživljavali tokom ove prethodne četiri godine, posebno kada je u pitanju prethodna Vlada, i zato se mnogi i čude u Crnoj Gori kako je ovoliko dobrih stvari i urađeno u Herceg Novom. Urađeno je, isključivo, jednom poštenom i odgovornom politikom svih nas zajedno koji smo učestvovali ovdje i radili danonoćno da promijenimo naš grad nabolje i sve ono što smo zatekli prije četiri godine, dosta zapušteno stanje pretvorimo u nešto što Herceg Novi zaslužuje, da imamo puno kvalitetniju i bolju infrastrukturu, da nemamo više zapuštene objekte kulture, da imamo ovdje u Sutorini i prvo sportsko igralište“, poručio je predsjednik Opštine Herceg Novi.

U Sutorini se građanima obratio i Marko Lučić iz „Novi pobjeđuje“, koji je rekao da je obaveza i Opštine i države, na čelu sa Vladom, da se Sutorina uredi tako da bude primjer reda i načina.

„Pogotovo dijela uz magistralu koji je ogroman potencijal grada. Takođe ćemo forsirati i zalagati se za ulaganje u poljoprivredu i stočarstvo i nadam se da će nam resorno ministarstvo maksimalno pomoći“, zaključio je.

Okupljanjem u Sutorini kršene su epidemiološke mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Mjerama su, između ostalog, zabranjena javna okupljanja, prisustvo i zadržavanje više od dva punoljetna lica na otvorenom javnom mjestu.

Bonus video: