Crno na bijelo - Može Bokeški: Vujović uništio ekonomiju Crne Gore i privredu Herceg Novog

"Razotkrivanje svih sumnjivih radnji Vujovića, a potom njegovo procesuiranje jedino su što bi moglo da, barem na neki način, ublaži patnje građana koje je ostavio bez posla i osiromašio, kao i da nadoknadi štetu koju je načinio Crnoj Gori", saopštili su iz te koalicije

7219 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški
Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški

Branko Vujović je dokazani igrač Demokratske partije socijalista (DPS) koji je svojim djelovanjem uništio ekonomiju Crne Gore i devastirao privredu Herceg Novog, te pozdravljamo privođenje nekadašnjeg ministra ekonomije, saopštili su iz koalicije Crno na bijelo - Može Bokeški.

Oni su povodom današnjeg privođenja Vujovića po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u akciji pod nazivom "Garancije KAP" kazali da očekuju da se istraga aktivnosti koje je Vujović preduzimao sprovede do kraja i u svim drugim slučajevima privatizacija "poput direktnim učestvovanjem kao predsjednik komisije u spornim tenderima za privatizaciju HTP Boka i Instituta Igalo"

Osim Vujovića, pripadnici policije jutros su u akciji "Garancije KAP" priveli i Refika Bojadžića i Darka Konjevića, kao i još osam osoba.

"Radi se o čovjeku koji je, podsjećamo, odgovoran za pokušaje uništavanja Instituta dr Simo Milošević u Igalu. Počev od Jugopetrola i nikšićke Željezare, od cetinjskog Oboda, pa sve do tendera za valorizaciju Buljarice, nije bilo posla u koji Vujović nije bio uključen, a svaki su pratile kontroverze i sumnje na korupciju. Željezaru je tri puta prodavao i izdavao pod zakup, svaki put bezuspješno. Kao ministar ekonomije, poslovnom tajnom je proglasio mnoge ugovore o privatizaciji, od KAP-a, Željezare, Telekoma do Jugopetrola, a kao višegodišnji direktor Agencije za prestrukturiranje privrede i strana ulaganja, rasprodavao je državnu imovinu", navodi se u nepotpisanom saopštenju te koalicije.

Oni su podsjetili da je američka Komisija za hartije od vrijednosti utvrdila da je tokom privatizacije Telekoma Crne Gore 2005. "bilo korupcije vrijedne 7,35 miliona eura, preko fiktivnih ugovora za konsultantske usluge"

"Tada je predsjednik Tenderske komisije bio upravo Vujović. I analize Istraživačkog centra MANS-a upozoravale su da je porodica Branka Vujovića za svega nekoliko godina višestruko uvećala svoju imovinu kupovinom novih stanova, garaža i automobile, dok prihodi koje je Vujović tada prijavljivao u svom zvaničnom imovinskom kartonu nisu bili dovoljni za sticanje sporne imovine", kazali su oni.

Zbog svega navedenog je, kako ističu, vrijeme da se slučaj Branka Vujovića, "kao jednog od najodgovornijih bivših funkcionera Vlade Crne Gore za uništavanje crnogorske privrede", preispita temeljno.

"Razotkrivanje svih sumnjivih radnji Vujovića, a potom njegovo procesuiranje jedino su što bi moglo da, barem na neki način, ublaži patnje građana koje je ostavio bez posla i osiromašio, kao i da nadoknadi štetu koju je načinio Crnoj Gori", saopštili su iz koalicije Crno na bijelo – Može Bokeški.

Bonus video: