Uprava policije: Bezuspješan pokušaj diskreditacije Tabaša

"Očigledno da je predmetna fotografija, iako dostupna dugi niz godina, plasirana nakon što je Tabaš raspoređen na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar, sa ciljem njegove lične i profesionalne diskreditacije, a ujedno i radi narušavanja integriteta Uprave policije kao jednog od segmenata sistema bezbjednosti"

6711 pregleda 99 reakcija 12 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Službenik Uprave policije Veselin Tabaš je kroz svoj dosadašnji radni angažman iskazao visok stepen profesionalizma uz zapažene rezultate rada, koji su i opredijelili sadašanji menadžement Uprave policije da mu povjeri obavljanje veoma složenih i kompleksnih poslova i zadataka koji se odnose na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar.

To je saopšteno iz Uprave policije zbog, kako su naveli "bezuspješnog pokušaja diskreditacije Tabaša".

Poslanik i lider Socijaldemokratske partije Raško Konjević pokazao je danas ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću fotografiju Tabaša sa kontroverznim kosovskim biznismenom Naserom Keljmendijem, koji je označavan kao narko bos.

"Navedena fotografija nastala je tokom 2010/2011. godine u prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, preciznije u prostorijama koje se koriste za prepoznavanje lica, prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji u odnosu na Nasera Keljmendija i članove njegove uže porodice. Preciznije, fotografija je nastala za vrijeme dok su se ovoj prostoriji nalazili i drugi službenici Centra bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, koji su takođe učestovali u sprovođenju službenih mjera i radnji u konkrentom slučaju, pa bi samo po sebi bilo apsurdno da sporna fotografija predstavlja odraz bilo kakave povezanosti koja bi mogla dovesti u pitanje profesionalno i na zakonu zasnovano postupanje službenika Uprave policije", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su naveli da je tokom 2014. godine, nakon što je fotografija postala dostupna drugim licima u okviru Uprave policije, tadašnji menadžment Uprave policije preduzeo aktivnosti na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na postojanje potencijalne povezanosti službenika Veselina Tabaša i Nasera Keljmendija.

"Na osnovu sprovedenih aktivnosti sa sigurnošću je utvrđeno da fotografija ne predstavlja odraz bilo kakve privatne ili druge interesne povezanosti službenika Tabaša sa Naserom Keljmendija. Još jednom ukazujemo na činjenicu da je tokom dosadašnjeg radnog angažmana u Upravi policije, Veselin Tabaš obavljao veoma složene i komplekse zadatke i da je prepoznat kao službenik koji je imao zapažene rezultate rada, pri čemu, još jednom potenciramo nijesu postojale bilo kakve sumnje u njegovu interesnu ili bilo kakvu drugu povezanost sa operativno interesantnim licima. Očigledno da je predmetna fotografija, iako dostupna dugi niz godina, plasirana nakon što je Tabaš raspoređen na radno mjesto načelnika Centra bezbjednosti Bar, sa ciljem njegove lične i profesionalne diskreditacije, a ujedno i radi narušavanja integriteta Uprave policije kao jednog od segmenata sistema bezbjednosti".

Iz Uprave policije su apelovali na društvene subjekte da "neprovjerenim informacijama ne pokušavaju diskreditovati pripadnike službe koji svoj posao obavljaju profesionalno, savjesno i u interesu svih građana Crne Gore".

Bonus video: