Zirojević: Ucjene DF-a važnije od EU

“Klasična predstava sa ciljem svjesnog izbjegavanja obaveze usaglašavanja propisa sa EK i organizovanja pozitivnim propisima definisane javne rasprave”, rekao je on

4766 pregleda 13 komentar(a)
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate
Zirojević, Foto: Socijaldemokrate

Organizovanje debate oko izmjena Zakona o Državnom tužilaštvu klasična je predstava sa ciljem svjesnog izbjegavanja obaveze usaglašavanja propisa sa Evropskom komisijom (EK), ocijenio je portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

On je naveo da je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović organizovao debate oko izmjena Zakona o Državnom tužilaštvu, za koje se ispostavilo na kraju da su predlagači poslanici.

“Klasična predstava sa ciljem svjesnog izbjegavanja obaveze usaglašavanja propisa sa EK i organizovanja pozitivnim propisima definisane javne rasprave”, rekao je Zirojević.

On je kazao da su ucjene Demokratskog fronta opet važnije od Evropske unije.

“Zamislite kako čudno izgleda trojni sporazum Krivokapić-Bečić-Abazović u kojem se govori o donošenju zakona u skladu sa evropskim standardima, kao i kako se uvažavaju sugestije koje stižu sa evropskih adresa da je neophodan inkluzivan dijalog u pripremi propisa koji se tiču efikasnosti tužilaštva i da se u potpunosti sprovedu preporuke Venecijanske komisije (VK)”, dodao je Zirojević.

On je rekao da se ponovo očekuje “već izlizana neistinita teza i jeftina manipulacija da su svi oni koji ukazuju na ove očigledne manjkavosti i ignorisanje preporuka VK i domaće stručne javnosti protivnici borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”.

Bonus video: