Evropski Zeleni: Puna podrška URI i Abazoviću u borbi sa organizovanim kriminalom, nadležni da garantuju bezbjednost

"Ponosni smo što je URA naša članica i podržavamo ih u njihovim naporima da ispune obećanje koje su dali svojim građanima. Obećanje evropske, demokratske, zelene Crne Gore", kazao je kopredsjedavajući Evropske stranke Zelenih Tomas Vajs

23285 pregleda 766 reakcija 20 komentar(a)
Tomas Vajs, Foto: Vlada Crne Gore
Tomas Vajs, Foto: Vlada Crne Gore

Evropska partija Zelenih daje punu podršku GP URA u borbi protiv korupcije, i pozivaju nadležne da garantuju bezbjednost njenom lideru Dritanu Abazoviću.

"Evropski Zeleni solidarišu se sa Dritanom Abazovićem i pozdravljamo njegove hrabre akcije protiv organizovanog kriminala i korupcije. Demokratija se ne može razviti u zemlji imobilisanoj strahom. Ponosni smo što je URA naša članica i podržavamo ih u njihovim naporima da ispune obećanje koje su dali svojim građanima. Obećanje evropske, demokratske, zelene Crne Gore", kazao je kopredsjedavajući Evropske stranke Zelenih Tomas Vajs.

Oni su pozvali evropske institucije da pomno prate razvoj situacije u Crnoj Gori i da podrže Vladu u borbi protiv koripcije i organizovanog kriminala.

U saopštenju Zelenih podsjećaju da je Vlada nedavno uhapsila istaknute mafijaške vođe, i da je nakon toga policija stavila Abazovića pod zaštitom nakon što je razotkrila plan za njegovo ubistvo od jedne od glavnih mafijaških grupa u zemlji.

"Crna Gora treba da nastavi svoj put suštinskih reformi i predanu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije. I dalje smo snažno posvećeni jačanju vladavine zakona, pravne države, nezavisnih institucija, zasnovanih na evropskim vrijednostima", kazao je Mileta Radovanić, generalni sekretar URE.

Radovanić
Radovanićfoto: URA

On je napomenuo da se URA neće povući od svojih glavnih principa.

"Jer je naš konačni cilj imati državu koja će biti dovoljno jaka da se nosi sa svim izazovima. Uz podršku naših međunarodnih partnera i evropske porodice Zeleni, izgradićemo bolju budućnost i evropsku perspektivu za društvo u Crnoj Gori “, kazao je Radovanić.

Bonus video: