Otović: Jačaćemo odnose sa onima koji su nam najbliži

“Uradićemo sve što je potrebno da Herceg Novi ponovo postane turistički centar regiona, podržaćemo razvoj lokalne privrede, obezbijedićemo ulagače koji posjeduju legalan i zdrav kapital”

24974 pregleda 47 reakcija 41 komentar(a)
Ottovoć, Foto: Privatna arhiva
Ottovoć, Foto: Privatna arhiva

Nosilac izborne liste “Za budućnost Herceg Novog i Boke” Ivan Otović ocijenio je da na lokalnim izborima 9. maja očekuju odličan rezultat, navodeći da im je jedan od ciljeva i jačanje odnosa sa okruženjem, naročito sa onima koji su im najbliži.

Otović je kazao da ne vidi ni kao prednost, ni kao otežavajuću okolnost to što je novo lice na političkoj sceni.

Koaliciju “Za budućnost Herceg Novog i Boke” čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija.

Kakav izborni rezultat očekujete?

Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke bavi se stvarnim potrebama i problemima građana Novog, govorimo samo o onim stvarima za koje smo uvjereni da ćemo ih sprovesti. Ne obećavamo već posvećeno radimo za dobrobit našeg Novog. Upravo je to okosnica našeg djelovanja oličena u poruci Novi Mora bolje. Oporavićemo i nastaviti da razvijamo turizam u našoj opštini, podržaćemo lokalna MSM preduzeća i preduzetnike, stvorićemo uslove da se ulaže u Novi i otvaraju nova radna mjesta. Imamo ljude na listi koji imaju znanje, volju i istinsku posvećenost da urade sve što je neophodno da imamo bolji Novi.

Zato smo uvjereni da ćemo 9. maja ostvariti odličan rezultat, građani Novog su u nama prepoznali snagu koja donesi napredak, ne obećava nego radi, sabira a ne razjedinjuje, koja dosljedno poštuje iskonske vrijednosti naroda kojeg predstavlja.

Novo ste lice na političkoj sceni. Da li smatrate da će vam to biti prednost ili otežavajuća okolnost?

Biti prvi na listi koalicije koja je najviše doprinijela pobjedi 30. avgusta prije svega je velika čast i podsticaj da zajedno sa ostalim kolegama uradimo nešto za naš grad. Istina je da sam novo lice na političkoj sceni, međutim to ne znači da mi je sama politika nešto strano. Kroz rad u lokalnoj samoupravi, kao neko zadužen za pisanje i sprovođenje međunarodnih projekata dobro sam upoznat sa svim onim što podrazumjevamo pod politikom. Ne samo sa onim djelom koji se odnosi na “visoku” politiku, već i sa onom svakodnevnom koja se ogleda u administrativnim procedurama.

Ne vidim ni kao prednost, ni kao otežavajuću okolnost to što sam novo lice, jer biti “nov” samo po sebi ne može biti suštinska odrednica bilo čega. Međutim uvjeren sam da svojom spremnošću, iskustvom i obrazovanjem mogu i moram zajedno sa ostalim kolegama doprinijeti razvoju našeg Novog.

Da li vjerujete da će kampanja proteći u mirnijem tonu u odnosu na onu za lokalne izbore u Nikšiću?

Naša koalicija je ostvarila još jednu veliku pobjedu na lokalnim izborima u Nikšiću, pobjedu na koju svi moramo biti ponosni jer smo je izborili u teškim uslovima. Ostvarili smo mogu reći odlučujući korak u potpunom oslobođenju Crne Gore od višedecenijskog jarma DPS-a.

U poređenju sa Nikšićem situacija u Herceg Novome je drugačija, mi smo istrajni u namjeri da vodimo pozitivnu kampanju zasnovanu na stvarnim potrebama naših sugrađana i grada. Naravno bićemo spremni da odgovorimo na sve neosnovane optužbe i podmetanja, mi pred građane iznosimo ostvarljivi program i ljude sposobne da ga sprovedu.

Mi znamo ko smo, znamo ko su bili naši preci, istrajni smo u očuvanju viševjekovne tradicije i vrijednosti našeg naroda. Vrijednosti koje ne poznaju granice i trenutne političke nesuglasice, mi smo uvijek bili i bićemo za sabornost.

Žrijebom je odlučeno da lista “Za budućnost Herceg Novog i Boke” bude četvrta na predstojećim izborima. Da li mislite da redosljed na listama može “osigurati” određen broj glasača, možda onih neodlučnih, ili će presuditi program koji im nudite?

Uvjereni smo da smo već zadobili povjerenje naših sugrađana jer imamo ostvarljiv program razvoja Novog i ljude koji će već od 10. maja uraditi sve što je potrebno da ga sprovedu. Borićemo se za bolji život svakog stanovnika novske opštine, ne isključujući i ne zanemarujući nikoga. Herceg Novi mora biti pokretačka snaga Boke, mjesto gdje se mora dostojno živjeti i raditi, mjesto sabranja i suživota.

Šta koalicija čiji ste nosilac nudi građanima Herceg Novog i zbog čega bi trebalo da glasaju za vas?

Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke ne posmatra naše sugrađane samo kao birače, koji 9. maja trebaju zaokružiti broj na glasačkom listiću, već u njima vidimo sagovornike i saradnike sa kojima ćemo graditi bolji Novi. Zašto baš mi, sažeto ću odgovoriti. Uradićemo sve što je potrebno da Herceg Novi ponovo postane turistički centar regiona, podržaćemo razvoj lokalne privrede, obezbijedićemo ulagače koji posjeduju legalan i zdrav kapital. Učinićemo sve što je u moći lokalne samouprave da zadržimo mlade i omogućimo im da rade u svome gradu. Ne obećavamo ono za što smo sigurni da ne možemo ispuniti, jačaćemo odnose sa okruženjem, naročito sa onima koji su nam najbliži.

Bonus video: