Demokrate Bar: U DPS-u nisu jedinstveni u izboru gradonačelnika

"I tada, a očigledno i sada, birao se čovjek, koji će na mjestu predsjednika opštine biti isključivo postavljen pro forme, dok u njegovoj sjenci stoji jedan, dva ili tri funkcionera koji povlače konce i određuju sudbinu grada i njegovih građana, vodeći se ne samo partijskim nego i ličnim interesima"
74 pregleda 4 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 03.08.2018. 11:00h

Današnji izbor predsjednika opštine Bar ne donosi ništa novo u odnosu na izbor od prije četiri godine. I tada kao i sada, lažna opozicija, predvođena izvjesnim "Bratom“, koji može da bude brat jedino DPS-u ili samom sebi, a ne nama građanima Bara, podržala je tadašnji predlog i ušla u vlast sa Demokratskom partijom socijalista. Na isti način tada kao i sada brat je izdao sve one koji su vjerovali u njegovu opozicionu retoriku, a složićemo se, nije ih bilo malo, saopšteno je iz Demokrata Bar.

"I tada su, kao i u poslednjem izbornom ciklusu, izborni dan obilježile brojne zloupotrebe i nepravilnosti. Nekada smo imali kontigente fantomskih glasača u Luci Bar, a ovog puta penzionisane lučke direktore sakrivene u radnji 'zdrave hrane' i uhvaćene sa biračkim spiskovima u rukama", poručuju Demokrate.

Kazali su da su postojale "diverzantske grupe sastavljene od ljudi i rođaka bliskih DPS funkcionerima", te da osobe koje su spremne da "pošalju sopstvene unuke da brane nelegalne izborne štapove Mila Đukanovića, od Demokrata mogu imati samo prezir".

I tada kao i sada, tvrde Demokrate Bar, ni u samom DPS-u nisu bili jedinstveni u izboru prvog čovjeka grada, "i tada kao i sada postojale su dvije struje, jedna koja je voljno danas digla ruku i druga koja pristaje na taj kompromis možda još samo ovaj put"

"I tada, a očigledno i sada, birao se čovjek, koji će na mjestu predsjednika opštine biti isključivo postavljen pro forme, dok u njegovoj sjenci stoji jedan, dva ili tri funkcionera koji povlače konce i određuju sudbinu grada i njegovih građana, vodeći se ne samo partijskim nego i ličnim interesima", navodi se u saopštenju.

Demokrate poručuju da nisu braća DPS-u, da ne "kumuju" sa DPS-om, ne pristaju na kompromise, ne dijele "plijen" sa njima, te da ne podržavaju one koje postavlja Milo Đukanović lično.

"Mi smo slobodni i predstavljamo 2401 slobodnog čovjeka koji je nama, ljudima za 21. vijek, bez bilo kakve protivusluge, pritiska ili ucjene apsolutno slobodno dao glas. Naša je dužnost i obaveza da budemo protiv svega onog što manifestuju Đukanovići, Gvozdenovići i ostala bratija odnosno njihov bilo koji lokalni protočni bojler manifestovan u ovom konkretnom slučaju, u odijelu prvog čovjeka grada", zaključuje se u saopštenju barskih Demokrata.

Bonus video: