Najveća donacija za "Pravi Novi"

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, fizičko lice može da uplati učesnicima izbora najviše 5.000 eura, a pravno lice 20.000 eura

2936 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Za izbornu kampanju u Herceg Novom do sada je od donacija prikupljeno 3.550 eura, vidi se iz dokumenta Agencije za sprečavanje korupcije o žiro računima.

Na izborima koji se održavaju 9. maja učestvuje pet koalicija i jedna politička partija.

Od njih šest, tri su prijavile da su dobile donacije. Koalicija “Pravi Novi – Sloboda u našim rukama”, koju čine Prava Crna Gora i Grupa građana “Glas za naš Novi”, dobija je jednu donaciju vrijednu 2.450 eura. Donaciju je uputio Goran Čabarkapa.

To je pojedinačno najveća donacija do sada za izbore.

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, fizičko lice može da uplati učesnicima izbora najviše 5.000 eura, a pravno lice 20.000 eura.

Tri donacije vrijedne ukupno 750 eura dobila je koalicija “Crno na bijelo”, koju predvodi Građanski pokret URA, a čine i Bokeški forum, Civis, građanska inicijativa Bokobran i nestranačke ličnosti.

Najveću donaciju ovoj listi uputio je potpredsjednik i poslanik URA u Skupštini Crne Gore Miloš Konatar – 500 eura, član Predsjedništva Dejan Mijović 200 eura a 50 član Glavnog odbora Lazar Miranović.

Koalicija koalicija “Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi”, koju predvode Demokrate a čine i Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije, imala je dvije ali nenovčane donacije vrijedne 350 eura.

Usluge Jadranka Tomaševića procijenjene su na 150, a 200 eura od “Porto Podi”, čija su djelatnost restorani i pokretni ugostiteljski objekti.

Do sada nije bilo prijavljenih donacija za koalicije “Evropski tim za Herceg Novi” (Demokratska partija socijalista – Socijaldemokrate), “Za budućnost Herceg Novog i Boke” (Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija) i “Novsku listu”.

Bonus video: