Injac: Rad vojno-diplomatskih predstavnika mora biti maksimalno efikasan

“Sastanak je bio prilika da vojno-diplomatski predstavnici predstave aktuelne oblasti saradnje u zemljama prijema, te predlože buduće korake za intenziviranje iste”

3097 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Za vojnu diplomatiju izdvajaju se značajna budžetska sredstva i stoga angažman i rad vojno-diplomatskih predstavnika Crne Gore mora biti maksimalno efikasan i profesionalan, kazala je ministarka odbrane Olivera Injac.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ona je danas sa saradnicima održala godišnje konsultacije sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

Injac je ukazala na važnost obavljanja vojne dužnosti u inostranstvu, budući da vojno-diplomatski predstavnici predstavljaju državu i zastupaju njene interese.

Ona je naglasila da je aktivan angažman u zemljama akreditacije, odnosno svakodnevno i sveobuhvatno održavanje bilateralnih odbrambenih odnosa sa savezničkim i drugim zemljama, izuzetno značajno za jačanje međusobnog povjerenja i pozicioniranja Crne Gore kao pouzdanog saveznika i partnera.

“Injac je istakla i da se za vojnu diplomatiju izdvajaju značajna budžetska sredstva, te da stoga angažman i rad vojno-diplomatskih predstavnika mora biti maksimalno efikasan i profesionalan”, navodi se u saopštenju.

Ona je ukazala da vojni i politički segmenti u ambasadama i misijama u inostranstvu moraju djelovati kao jedinstven tim kako bi strateški ciljevi Crne Gore bili što uspješnije realizovani.

Vojno diplomatski predstavnici informisali su Injac o realizovanim aktivnostima u prošloj godini u okviru bilateralne i multilateralne saradnje, imajući u vidu da godišnje konsultacije zbog epidemiološke situacije nijesu održane prošle godine.

Oni su informisali Injac i o planiranim aktivnostima za ovu godinu.

“Sastanak je bio prilika da vojno-diplomatski predstavnici predstave aktuelne oblasti saradnje u zemljama prijema, te predlože buduće korake za intenziviranje iste”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: