Vučinić: Uvođenjem stečaja u rudnike svi ugovori prestali da važe

"Međutim poznato je da je Vagonimpex poslije izvjesnog vremena i više izgubljenih tendera tužio Rudnike boksita u stečaju. U početku je mađarska firma izvjesno gubila spor protiv Rudnika boksita sve do angažovanja advokatske kancelarije Ane Kolarević", rekao je Vučinić

4324 pregleda 7 komentar(a)
Vučinić, Foto: Radnička partija
Vučinić, Foto: Radnička partija

Uvođenjem stečaja u rudnike Boksita svi ugovori prestali su da važe, tako je i ugovor firme Vagonimpex sa rudnicima Boksita takođe morao biti raskinut, kazao je predsjednik Radničke partije, Maksim Vučinić.

Vučinić je istakao da nije poznato kako je ugovor raskinut, i zašto je ta firma ako je već smatrala da je ugovor na snazi, učestvovala na javnim pozivima i tenderima koje je raspisivala stečajna uprava.

"Međutim poznato je da je Vagonimpex poslije izvjesnog vremena i više izgubljenih tendera tužio Rudnike boksita u stečaju. U početku je mađarska firma izvjesno gubila spor protiv Rudnika boksita sve do angažovanja advokatske kancelarije Ane Kolarević. Indikativno je da se i krivična prijava protiv stečajnog upravnika podnijela tek kada je ovaj slučaj dospio u žižu javnosti, iako je sami spor trajao mnogo duže. Epilog spora je dodjeljivanje 800 000 eura firmi Vagonimpex koje je palo na teret stečajne mase i na kraju poreskih obaveznika odnosno građana Crne Gore", rekao je Vučinić.

Ističe da je najčudnija stvar što se upravna zgrada Rudnika boksita daje na prodaju, kada je već jednom kao dio stečajne mase Rudnika boksita prodata firmi Uniprom.

"Jasno je da će prodajom upravne zgrade radnici i država biti oštećeni za 800 000 eura koje su dosuđeni firmi Vagonimpex jer na osnovu ovakve presude ta firma će imati prioritet u odnosu na potraživanja radnika", zaključio je Vučinić.

Bonus video: