Muk: Djelovi političkih i medijskih struktura slikaju Abazovića kao veleizdajnika, relativizuju borbu protiv kriminala

"Takva kampanja, nažalost može poslužiti kao podstrek kriminalnim grupama i vrsta političke podrške i opravdanja"

20575 pregleda 472 reakcija 46 komentar(a)
Muk, Foto: Boris Pejović
Muk, Foto: Boris Pejović

Djelovi veoma uticajnih političkih, medijskih i društvenih struktura, mjesecima slikaju potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića kao veleizdajnika i relativizuju aktuelne napore u borbi protiv kriminala. Takva kampanja, nažalost može poslužiti kao podstrek kriminalnim grupama i vrsta političke podrške i opravdanja, kazao je predsjednik Upravnog odbora Instituta Alternativa, Stevo Muk.

On je kazao da je podrška borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, obaveza svih koji žele dobro Crnoj Gori.

"Danas svjedočimo snažnijoj političkoj podršci borbi protiv kriminala, koja je dugo izostajala. Od formiranja vlade početkom decembra prošle godine, potpredsjednik vlade Dritan Abazović je prihvatio ulogu koordinacije bezbjednosnih službi i ukupne vladine borbe protiv kriminala", kazao je Muk.

On podsjeća da je Abazovića takva politička i profesionalna uloga dovela, prema informaciji Ministarstva unutrašnjih poslova, na listu za odstrijel organizovanih kriminalnih grupa.

Muk kaže da povodom tih prijetnji, država je dužna da u punoj koordinaciji svih bezbjednosnih službi pokaže jedinstvo, odlučnost i profesionalnu sposobnost.

"Štoviše, aktuelna situacija pokazuje kako su neophodne dinamične i suštinske reforme u tužilaštvu i sudstvu.Potrebna je snažnija svijest i odgovornost svih važnih društvenih i političkih aktera o veličini izazova i opasnostima koje borba protiv organizovanog kriminala i korupcije sobom nosi", kazao je Muk..

Bonus video: