Pravi Novi: Izgraditi postrojenje za preradu mulja, zaustaviti ekološku katastrofu

"Pravi Novi je kada počinjemo i završavamo poslove. Kada izgradimo kolektor, postrojenje za preradu mulja, kada svaka kuća ima uvedenu i sređenu kanalizacionu i vodovodnu mrežu"

4065 pregleda 131 reakcija 5 komentar(a)
Zarić-Vukalović, Foto: Prava Crna Gora
Zarić-Vukalović, Foto: Prava Crna Gora

Nosilac liste Pravi Novi – Sloboda u našim rukama Milan Zarić i kandidatkinja za Odbornicu Marina Vukalović govorili su na temu ekologije i zaštite životne sredine, navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Tom prilikom Zarić se osvrnuo na to da je ovo jedan od velikih problema sistemske prirode i da su sve prethodne vlasti obećavale završetak izgradnje fekalnog kolektora, a da posao nisu završili.

”Akutni ekološki problem i najveći ekonomski promašaj s obzirom na ogromna uložena sredstva i nefunkcionalnost je kolektor. Već godinama se fekalni mulj ispušta direktno u more što predstavlja ekološku katastrofu", istakli su iz Prave.

Oni ističu da ovo ne smijemo više dozvoliti i kako dodaju "taj mulj mora da ide na preradu".

"Pravi Novi je kada počinjemo i završavamo poslove. Kada izgradimo kolektor, postrojenje za preradu mulja, kada svaka kuća ima uvedenu i sređenu kanalizacionu i vodovodnu mrežu", kazao je Zarić.

Prema njegovim riječima "sloboda u našim rukama" je kada za 4 godine više ni kap otpadnih voda ne ode u more.

"Mi smo novi ljudi, mi smo odlučni ljudi! Mi smo se kandidovali da bi završavali posao, da bi ispunili data obećanja. Zbog toga na izborima glasajte za broj 3. Za pravi novi, jer sloboda je u našim rukama", kazala je Vukalović

Bonus video: