Turizmu neophodno pristupiti sa mnogo više ozbiljnosti

Đurović: Predsezona je prošla, a nije je ni bilo, sezona je na pragu a djeluje da će biti loša, ako je uopšte i bude

Prema njegovim riječima, za crnogorski turizam bitan je, naravno kao i za funkcionisanje same države, državni budžet čijim odlaganjem se samo komplikuje ekonomska situacija u Crnoj Gori i koji kao takav, kao što se vidi, nije u stanju ni da pomogne privredu ni da sačuva radna mjesta ni da omogući pripremu za ovu turističku sezonu

6560 pregleda 17 komentar(a)
Saša Đurović, Foto: SDP
Saša Đurović, Foto: SDP

Crnogorskom turizmu, koji je najvažniji brašnjenik dobrog dijela crnogorskih familija i zbog njegovog tradicionalnog udijela u bruto domaćem proizvodu (BDP), neophodno je pristupiti sa mnogo više ozbiljnosti nego što to radi aktuelna vlast, smatraju u Socijaldemokratskoj partiji (SDP).

Potpredsjednik SDP-a Aleksandar Đurović, kazao je da će se recesija crnogorskog turizma u odnosu na pred koronavirus period nastaviti izgleda i ove godine.

“Oporavak i rezultate iz 2019. nije ni realno očekivati ove godine, ali ono što smo očekivali, ili čemu smo se barem nadali, je drugačiji pristup aktuelne vlasti jednoj od najvažnijih privrednih grana u Crnoj Gori”, naveo je Đurović u saopštenju.

Za crnogorski turizam, kako je rekao, pogotovo u ovom trenutku bitan je rad Ministarstva zdravlja, kako bi se što veći broj crnogorskih građana imunizovao i kako bi se na taj način poslala poruku o sigurnoj turističkoj destinaciji.

“Iako se nažalost, a to je problem naslijeđen od prethodne vlasti, ne možemo pohvaliti kvalitetom zdravstvenog sistema i njege bez obzira na predan i požrtvovan rad naših doktora i medicinskog osoblja”, dodao je Đurović.

Za crnogorski turizam bitna je, kako je kazao, i nacionalna aviokompanija, stara ili nova ona mora biti alat u rukama Vlade kojim će omogućiti pristup našim turističkim centrima.

“Za crnogorski turizam bitni su i aerodromi Crne Gore koji su naša kapija u svijet i kapija svijeta u Crnoj Gori”, smatra Đurović.

Prema njegovim riječima, za crnogorski turizam bitan je, naravno kao i za funkcionisanje same države, državni budžet čijim odlaganjem se samo komplikuje ekonomska situacija u Crnoj Gori i koji kao takav, kao što se vidi, nije u stanju ni da pomogne privredu ni da sačuva radna mjesta ni da omogući pripremu za ovu turističku sezonu.

“Predsezona je prošla, a nije je ni bilo, sezona je na pragu a djeluje da će biti loša, ako je uopšte i bude”, dodao je Đurović.

On je naveo da svaki dan iskrsnu novi problemi, ostavka vršioca dužnosti direktorice Aerodroma, nefunkcionisanje nacionalnog avio prevoznika, otkazivanje letova iz važnih turističkih destinacija.

“Poštovana gospodo iz aktuelne vlasti, učinite ono malo što ove sezone zavisi od vas. Okrenite se turizmu i privredi, crnogorski narod neće nahranit ni temeljni ugovor sa komšijskom crkvom a većinu njega ni dobro poznato partijsko zapošljavanje po dubini, narodu ne treba ni hljeba, ni političkih igara onako kako je od naše političke scene nažalost naučio. Narodu i privredi treba mogućnosti i uslova da taj hljeb sami zarade i stabilan sistem koji im neće bit prepreka nego podrška u ostvarivanju tih ciljeva”, poručio je Đurović.

On je naveo da je potrebno okrenuti se zakonodavstvu, podsticajima poslovanja, suzbijanju korupcije i nepotizma, svojoj kući i dvorištu i dodao da Crnoj Gori ne treba više problema, već rješenja.

Preporučujemo za Vas