Abazović sa Veberom: Crna Gora otvorena za njemačke investitore

Abazović istakao važnost poboljšanja ekonomske situacije između Crne Gore i Njemačke u post-covid periodu

5152 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao je njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru.

Abazović se danas sastao sa ambasadorom Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom.

Abazović je, saopšteno je iz Vlade, istakao da Crnu Goru i Njemačku krasi intezivna saradnja na mnogim poljima koja je zasnovana na međusobnom povjerenju i uvažavanju.

Potpredsjednik Vlade se zahvalio Veberu i Njemačkoj na podršci koju Crna Gora kontinuiranu podršku ima dugi niz godina od Njemačke, kako na polju evropskih i evroatlantskih integracija, tako i posljednjih godina u prenebregavanju zdravstvene i ekonomske krize izazvane pandemijom Covid-19.

"Potpredsjednik Abazović je ambasadora Vebera upoznao sa aktivnostima koje je Kabinet potpredsjednika Vlade imao u prethodnom periodu, posebno ističući aktivnosti vezane za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, vladavinu prava, naglašavajući spremnost Vlade da napreduje u pregovaračkim poglavljima 23 i 24", navodi se u saopštenju.

Pozivajući njemačke investitore da ulažu u Crnu Goru, Abazović je istakao važnost poboljšanja ekonomske situacije između Crne Gore i Njemačke u post-covid periodu i istakao dobrobit inteziviranja promocije koncepta zelene ekonomije, na kojoj treba da se bazira budućnost Zapadnog Balkana.

"Sastanak je bio prilika da sagovornici porazgovaraju i o predstojećoj turističkoj sezoni, prilikom čega je potpredsjednik Abazović pozvao njemačke turiste da svoje ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Bonus video: