Demokrate: DIK radi u korist bivše vlasti

"Ovo je još jedno svjedočanstvo da dio organa za sprovođenje izbora na pristrasan način nezakonito radi u korist bivše vlasti, čime su ugroženi interesi građana Crne Gore", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore

3466 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Dio organa za sprovođenje izbora nezakonito radi u korist bivše vlasti i time ugrožava interese crnogorskih građana, ocijenili su iz Demokratske Crne Gore.

Demokrate su najoštrije osudile, kako su naveli, grubu zloupotrebu podataka o ličnosti od Državne izborne komisije (DIK), koju je ustanovio Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama (AZLP).

Iz te partije su ukazali da je odluka DIK-a da provjerava da li se birač upisan u birački spisak Crne Gore nalazi u javno dostupnim biračkim spiskovima drugih država nije u saglasnosti sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

"Ovo je još jedno svjedočanstvo da dio organa za sprovođenje izbora na pristrasan način nezakonito radi u korist bivše vlasti, čime su ugroženi interesi građana Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su rekli da nije prvi put da predsjednik i članovi DIK-a iz redova bivše vlasti rade protiv zakona.

Oni su podsjetili da su na sjednici Skupštine od 28. decembra prošle godine pokušali izvršiti "klasičan državni udar".

“U tome ih je pravovremenom reakcijom spriječio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ne dozvolivši im da prekroje izbornu volju građana, blokiraju institucije sistema i spriječe ustavno funkcionisanje Skupštine”, navodi se u saopštenju.

Iz Demokrata su kazali da sve navedeno predstavlja dodatan razlog za smjenu predsjednika DIK-a, koja je već inicirana.

"A u cilju zakonitog funkcionisanja insititucija u interesu građana Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: