Premijer položio vijenac

Krivokapić: Zauvijek ćemo pamtiti murinske žrtve

U delegaciji Vlade, osim premijera, bili su i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović

19290 pregleda 2385 reakcija 66 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Flickr
Krivokapić, Foto: Flickr

Povodom 22 godine od bombardovanja varošice Murino, predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić položio je danas vijenac na spomenik murinskim žrtvama. U delegaciji Vlade, osim premijera, bili su i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Krivokapić je podsjetio da je u avgustu prošle godine najavio da će prvom prilikom posjetiti Murino, kako bi i lično iskazao poštovanje stradalima.

“Danas to obećanje ispunjavam i polažem vijenac kako bih pokazao da Crna Gora ne zaboravlja niti jednu jedinu žrtvu, te da sjećanjem na ovakve događaje iskazujemo vjeru da se takvo stradnje više nikad neće ponoviti”, istakao je Krivokapić, ukazavši da je prethodna vlast zaobilazila Murino, ali da će nova Vlada i tu, kao i druge nepravde, ispraviti.

„Ovu, 22. godišnjicu stradanja nevinih žrtava u Murinu, među kojima je i troje djece, obilježavamo na dan koji je simbol stradanja. Moje misli su sa porodicama Julije, Olivere, Miroslava, Vukića, Milke i Manojla. Oni će uvijek živjeti u našim sjećanjima, a njihova nedužna žrtva i tragična sudbina, opomena su i obaveza cijelom našem društvu da sačuva mir, suživot i sklad“, kazao je premijer.

Delegacija Vlade Crne Gore
Delegacija Vlade Crne Gorefoto: Flickr

Krivokapić je naglasio da je Crna Gora, tokom nešto više od dvije decenije nakon ovih nemilih događaja, prolazila kroz različite faze društveno političkog sazrijevanja.

„Ovakvi događaji ostali su bolan dio prošlosti, a naša zemlja krenula je putem obnove i prosperiteta, baštineći demokratiju i pravdu kao temelje svoje državne politike. Ipak, ljudske žrtve koje je Crna Gora položila zauvijek ćemo pamtiti. Nek im je vječna slava!“, zaključuje se u saopštenju premijera Zdravka Krivokapića.

Preporučujemo za Vas