Medojević: ANB je morao napraviti bezbjednosnu procjenu porijekla kapitala koji Ramaj ulaže u Budvu

"Investitor sa Kosova najavio tužbu zbog mojih javnih neslaganja i upozorenja da izgradnja 30.000 kvadrata u srcu Budve sumnjivim novcem sa Kosova, ugrožava državne interese. Advokat, čuvena sestra Đukanović. Živjela Velika Albanija", kazao je između ostalog Medojević
341 pregleda 93 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.12.2017. 14:52h

Progon Demokratskog fronta (DF) od strane mafije na vlasti nastavlja, saopštio je danas Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i jedan od lidera DF.

"Investitor sa Kosova najavio tužbu zbog mojih javnih neslaganja i upozorenja da izgradnja 30.000 kvadrata u srcu Budve sumnjivim novcem sa Kosova, ugrožava državne interese. Advokat, čuvena sestra Đukanović. Živjela Velika Albanija. Kosovo je leglo šverca droge, cigareta, oružja, ljudi, migranata. Svi ozbiljni izvještaji Interpola, UNODC, DEA ukazuju na ogromni rizik od pranja para i finasiranja terorizma. ANB Crne Gore je morao napraviti bezbjednosnu procjenu porijekla kapitala koji Naser Rama(j) ulaže u Budvu", istakao je Medojević.

Kosovski biznismen Naser Ramaj tužio je Srpsku TV, nakon što ga je u jednoj emisiji lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio da je komandant Oslobodilačke vojske Kosova(OVK) i da sa bratom Jatonom gradi luksuzni poslovno-stambeni kompleks Porto Budva. Preko svoje pravne zastupnice, advokatice Ane Đukanović, Ramaj zahtijeva da mu se na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene i buduće duševne bolove zbog povrede prava ličnosti, prava na čast, prava na ugled i prava na identitet isplati 10.000 eura, a presuda nakon pravosnažnosti u cjelosti objavi u emisiji Ogledalo. Pojašnjeno je da će tužba naknadno biti podnijeta i protiv poslanika Demokratskog fronta, Medojevića.

Medojević je kazao da će se zvanično obratiti Agenciji za nacionalnu bzbjednost (ANB) i zatražiti bezbjednosni procjenu odluke opštine Budva da da građevinsku dozvolu kompaniji Nasera Ramaja sa Kosova za izgradnju skoro 30.000 kvadrata stambeno poslovnog prostora u srcu Budve, imajući u vidu realnu opasnost i rizik da novac koji dolazi sa Kosova može biti povezan sa švercom narkotika, cigareta, ljudi, oružja, prostitucije, i finasiranjem terorizma, a posebno ISIS, ekstremnih velikoalbanskih pokreta i partija.

"ANB je po zakonu odgovorna za zaštitu ekonomskih interesa drzave, a jedna ovako velika investicija sa Kosova u Budvi bi mogla da predstavlja ugrožavanje vitalnih državnih interesa. ANB bi morao da prikipi adekvatne informacije o porojeklu kapitala, vezama eventulanim vezama investitora sa organizovanim kriminalnim grupama sa Kosova i pripremi bezbjednosnu procjenu, na osnovu koje bi se donijele adekvatne odluke naših državnih organa o ovoj "investiciji". Izgradnja stambeno poslovnog kompleksa od devet spratova u srcu Budve novcem sumnjivog porijekla može predstavljati opasnost po nacionalne i državne interese. Tako bi ANB provjerila da li je Naser Ramaj, i u kakvim porodičnim, poslovnim ili nekim drugim vezama sa Tačijem ili Redzom, jednim od komandanata Dreničke grupe, kojom je rukovodio Tači", rekao je Medojević.

Po njegovim riječima, izbor pravnog zastupnika, Ane Đukanovic ukazuje na osnovanu sumnju da i vladajuća porodica ima određene interese u ovom poslu i da je Naseru Ramaju potreba neka vrsta "zaštite" vladajuće porodice.

"Imajući u vidu vrlo jasne rizike po nacionalnu bezbjednost od ove "investicije", opštinska vlast iz Budve je morala zatražiti bezbjednosnu procjenu ANB, prije odluke o izdavanju građevinske dozvole. Suviše su teške i ozbiljne moguce posljedice ovakvih "investicija" da bi se ovo pitanje olako preskakalo. U svakom slučaju eventualni sudski postupak će biti sjajna prilika da crnogorska, a i budvanska javnost dođe do nekih važnih odgovora u vezi ove "investicije"", zaključio je Medojević.

Bonus video: