DPS Kotor: Semafori na Rivi će biti spomenik periodu potpunog rasula i gubitka kontrole i veze sa stvarnošću

"Semafori su samo materijalni dokaz očajničke želje da učine nešto za što bi dobili aplauz nakon što su sunovratili rejting i razočarali svakoga ko je išta od njih očekivao"
67 pregleda 9 komentar(a)
Kotor, Foto: DPS Kotor
Kotor, Foto: DPS Kotor
Ažurirano: 03.12.2017. 14:35h

Privremena kotorska vlast u potpunoj panici pokušava da opravda svoje postojanje, ne birajući ni način, a još manje birajući sredstva, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor.

"I zašto bi, kada je novca građana na pretek, pa imaju dovoljan budžet da plate sami sebi ubrzani kurs vršenja vlasti. Najnoviji probni rad su semafori na Rivi, za koje vjerujemo da će biti dostojan spomenik ovom kratkom periodu potpunog rasula i gubitka kontrole i veze sa stvarnošću. Semafori su samo materijalni dokaz očajničke želje da učine nešto za što bi dobili aplauz nakon što su sunovratili rejting i razočarali svakoga ko je išta od njih očekivao. Valjda su mislili da je dovoljno prepisati ideju od omraženih prethodnika, a realizovaće se već nekako, nakon neuspješne ideje farbanja pješačkog prelaza. Ostaje da nas zbunjuje, gdje su svi obećani prestižni kadrovi koji su obećani prije više od godinu dana? Kako su volšebno nestali? Ili su to baš ovi isti koji postavljaju semafor tek da bi ga postavili, uz manje truda nego kada se postavlja praznična dekoracija. Blizu su praznici, možda su se zbunili", navodi se u saopštenju DPS Kotor.

Oni su dodali da novi semafori ne zadovoljavaju osnovna pravile struke (jer struka, evidentno nije ni učestvovala), a još manje zadovoljavaju pravila funkcionalnosti i elementarne kulture saobraćaja.

"Postavljeni na sred pješačkog prelaza i to tako da je zbog njih morao biti uklonjen podest za kolica. Kuda i kako će prepreku u vidu semafora, a potom i zamku u vidu neplaniranog stepenika zaobići roditelji sa dječjim kolicima ili osobe sa invaliditetom, očigledno nije bilo bitno. Koristimo ovu priliku ujedno, da upozorimo sve naše sugrađane, čija je bezbjednost ovim diletantskim realizacijama projekta ugrožena, na dodatni oprez. Nakon niza apsurda i beskrupuloznog kršenja svih obećanja, vjerujemo da će semafor na prijevremenim lokalnim izborima u Kotoru, ovoj privremenoj vlasti vrlo brzo pokazati crveno svjetlo", rekli su iz DPS Kotor.

Bonus video: