Pravi Novi: Država da nadoknadi decenije ekonomskog gušenja grada

"Herceg Novi mora da bude putokaz ekonomskog napretka, putokaz i simbol razvoja Crne Gore"

1530 pregleda 100 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Pravi Novi
Foto: Pravi Novi

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da država mora fokus staviti na razvoj Herceg Novog i na zdrave investicije u tom gradu.

"Mi imamo tu obavezu, naročito prema ovom gradu zbog toga što je upravo Herceg Novi godinama i decenijama trpio zbog svoje slobode i onda su svi putevi razvoja i investicija ka Herceg Novom bili planski blokirani od strane bivšeg režima. To je naša velika obaveza, da to nadoknadimo i da fokus stavimo na razvoj Herceg Novog. Ozbiljne i zdrave investicije moraju da se usmjere ka Herceg Novom", rekao je Milačić.

Lider Prave istakao je i partije u Herceg Novom.

"Prava Crna Gora u Herceg Novom nudi kombinaciju onih najvažnijih stvari, onih ekonomskih kada govorimo o prosperitetu, razvoju i budućnosti, ali i zalaganje za ono što nas je očuvalo kao narod, što znači naše biće i naš identitet. Herceg Novi je upravo pokazatelj svega toga. Herceg Novi mora da bude putokaz u tom smislu, putokaz ekonomskog napretka, putokaz i simbol razvoja Crne Gore, ali istovremeno grad koji se nikada neće odreći ključnih stvari koje su temelj našeg bića, a to su naš srpski jezik, naša ćirilica i naš identitet. Sve ono što smo mi kao narod", kazao je Milačić.

Kandidatkinja za odbornicu liste "Pravi Novi - Sloboda u našim rukama" Marela Savić osvrnula se na socijalnu politiku.

"Prava Crna Gora nije bila na vlasti u Herceg Novom. Ovo su nam prvi zbori. Imamo kvalitetan tim, spoj iskustva i mladosti, dakle spoj iskustva i velike energije. Imamo vrlo ozbiljne projekte, vrlo kompetentne ljude koji su spremni da realizuju sve ono što je u programu Prave Crne Gore. Ponudićemo rješenja, ali ne samo ponuditi, već ćemo preduzeti sve potrebne mjere da realizujemo projekte koje smo planirali", kazal je Savić.

Bonus video: