Stanić: Cetinje zna zbog koga, zašto su došla i šta su radila lica sa kapuljačama

"Moraćete objasniti i zašto su iz Opštinske izborne komisije tražili da se navedena lica sa kapuljačama koja nijesu sa Cetinja, uklone ispred kancelarije DPS-a jer su se osjećali ugroženima"
84 pregleda 14 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 03.12.2017. 11:00h

Predsjednik OO SDP Cetinje Mirko Stanić saopštio je da je "prosto fascinatno" kako samo u DPS-u ne znaju što su radila lica sa kapuljačama u zgradi Prijestonice, a da "cijelo Cetinje zna i zbog koga su došli i zašto su došli i što su radili".

Iz DPS su juče pozvali Stanića da ukoliko ima dokaze o ikakvim spornim aktivnostima njihovih funkcionera i članova odmah podnese krivične prijave protiv svakoga pojedinačno.

"Ako ne znate ko su bile te osobe, vrlo brzo ćemo analizom snimaka sigurnosnih kamera utvrditi njihov identitet, a onda će ta lica pred državnim organima objasniti njihovu ulogu u izbornom procesu. Vi ste sigurno kao "odgovorna" vlast sasvim slučajno pustili 80-tak lica u zgradu Prijestonice, koje niko ne zna i koja "slučajno" obezbjeđuju prostorije DPS-a. Moraćete objasniti i zašto su iz Opštinske izborne komisije tražili da se navedena lica sa kapuljačama koja nijesu sa Cetinja, uklone ispred kancelarije DPS-a jer su se osjećali ugroženima", naveo je Stanić.

Tvrdi da se zna zašto su te osobe "iz kriminalnog ili bezbjednosnog sektora došle".

"I da im je bio zadatak da izazovu sukob sa cetinjskom omladinom i da se dan završi kao i nekadašnji "belvederski događaji”. Ni tada vaši predhodnici i vlastodršci iz zgrade Banovine nijesu znali ko je napao cetinjsku i crnogorsku omladinu, pa znamo kako su završili. Sramota je da ste, kao naši sugrađani, doveli momke iz Nikšića, Podgorice i Budve da napadaju cetinjsku omladinu".

Stanić poručuje DPS-u i da kada su u pitanju krivične prijave, da je na njihovom mjestu ne bi se "previše radovao".

"Budite sigurni da ćete i od mene i od mojih kolega imati dovoljno prijava da ćete narednu godinu provesti pred nadležnim organima. Pa se prebrojte između sebe, znajući kakvi su međuljudski odnosi, ne bi mi iznenadilo da se poneko prijavi i za svjedoka saradnika. Poneko ko nam je javio da ste dobili poziv od "šefa" da na 55 odsto prebrojanih glasova i 15 mandata od 33 u tom momentu proglasite pobjedu. Ili rekao tačne lokacije mjesta gdje ste kupovali glasove".

Predsjednik OO SDP je pozvao DPS da "ne bagatelišite časne glasove SDP-a".

"Tih "hiljadu", kako kažete, su glasali po slobodi, na osnovu programa i svaki je časno i pošteno dobijen. Vaše "jedva četitri hiljade" su produkt pritisaka, plaćanja glasova, zapošljavanja, lažnih i nerealnih obećanja, krečenja fasada u novembru. Zbog smanjena vjere u to da možete donijeti kvalitetniji život našem Cetinju je preko 800 vaših podržavalaca sa prošlih izbora glasalo opoziciju. I budute uvjereni, da su danas izbori, vaš rezultat bez momaka u kapuljačama, bez pritisaka, bez miništabova u kojima se vrši kupoprodaja ljudskih duša, bez pritisaka i sličnih aktivnosit bi bio takav da bi "šefovi" bili puno oštriji nego su bili u izbornoj noći", zaključio je Stanić.

Bonus video: