Đukanović razgovarao sa Otovićem i najavio investicije EPCG u Herceg Novom

"Prošlo je vrijeme kada će sa državnog nivoa, odnosno od preduzeća i institucija sa državnog nivoa, postojati blokada u razvoju Herceg Novog", kazao je Đukanović

8531 pregleda 13 komentar(a)
Otović i Đukanović, Foto: Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke
Otović i Đukanović, Foto: Koalicija Za budućnost Herceg Novog i Boke

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, Milutin Đukanović, pozvao je građane Herceg Novog da podrže koaliciju "Za budućnost Herceg Novog i Boke" i najavio niz investicija i aktivnosti u toj opštini.

"Prošlo je vrijeme kada će sa državnog nivoa, odnosno od preduzeća i institucija sa državnog nivoa, postojati blokada u razvoju Herceg Novog. Tek sada se stvaraju optimalni uslovi da Herceg Novi krene u svoj razvoj punim jedrima. Razvoj Herceg Novog ujedno će značiti i razvoj Boke kotorske", rekao je Đukanović.

On je danas razgovarao sa nosiocem liste "Za budućnost Herceg Novog i Boke" Ivanom Otovićem.

Đukanović je kazao i da su "do sada Elektroprivreda Crne Gore, Morsko dobro, Uprava za imovinu, i mnoga druga preduzeća sa državnog nivoa opstruirali razvoj Herceg Novog".

"EPCG više neće raditi u korist Uniproma i poznatih crnogorskih tajkuna. Samo u prethodne dvije godine EPCG je uplatila Unipromu, odnosno poklonila 17 miliona eura. Umjesto da ta sredstva uplati u Fond za zaštitu životne sredine. U narednom periodu EPCG će preko Fonda za zaštitu životne sredine investirati na desetine miliona eura u ekološke, odnosno zelene projekte. Herceg Novi je prepoznat kao grad sunca i taj resurs moramo iskoristiti kako bi proizvodili takozvanu zelenu energiju", rekao je Đukanović.

Najavio je da će EPCG ubrzo početi sa instalacijom solarnih panela na objektima za individualno stanovanje.

"Takođe, počećemo sa instalacijom panela na objektima gdje se obavlja neka privredna djelatnost. To će značiti preporod Herceg Novog. A zbog čega će to biti preporod Herceg Novog- zato što će Fond za zaštitu životne sredine, koji će ogromna sredstva dobiti od EPCG, učestvovati u subvencijama prilikom izgradnje i postavljanja solarnih panela na objektima za individualno stanovanje. Tako će građani i privreda Herceg Novog dobiti benefite na način što će im značajno biti umanjeni računi za struju, a u određenom periodu moći će čak i da prodaju električnu energiju", rekao je Đukanović.

Najavio je i pokretanje investicionog ciklusa izgradnje solarnih elektrana u zaleđu Herceg Novog i Boke.

"Da bi se sve ovo ostvarilo, Herceg Novi mora biti bolji nego što je bio do sada, a da bi bio bolji treba snažno da podrži koaliciju Za budućnost Herceg Novog i Boke", kazao je Đukanović.

Otović se zahvalio na najavama investicija u Herceg Novi.

"Veoma je važno što će opština Herceg Novi, ovoga puta, sa državnog nivoa biti tretirana na ispravan način, odnosno, neće samo dolaziti kod nas da uzimaju nego će i ulagati u našu opštinu", rekao je Otović.

Bonus video: