Evropski Tim za Herceg Novi: Prioritet briga o mladim i uspješnim ljudima

Iistakli su da će "uspostaviti saradnju sa organizacijama koje vode mladi, kako bi zajednički tražili rješenja za probleme grada"

1789 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi iniciraće takozvanu "Stolicu za mlade" u lokalnom Parlamentu, kako bi najmanje dva puta godišnje predstavnici mladih direktno prisustvovali sjednicama, saopšteno je iz ove koalicije.

"Kao jedan od prioriteta u svom izbornom program definisali smo brigu o mladim i uspješnim ljudima, ali i rješavanje gorućeg pitanja nezaposlenosti u gradu", navode oni.

"Obezbijedićemo stipendije za nedostajuće kadrove. Podržaćemo sve darovite i talentovane učenike, kao i nosioce diplome Luča 1. Podržaćemo prekvalifikaciju mladih i zalagati se za jačanje dualnog obrazovanja. Na ovaj način stvaraćemo potrebne kvalifikacije za razvoj preduzetništva i biznisa", kazali su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako su dodali, u saradnji sa investitorima nastojaće da se realizuje praktična obuka zainteresovanih mladih, koji bi na taj način dobili konkretnu priliku da unaprijede svoje znanje i vještine.

Iz Evropskog tima za Herceg Novi istakli su da će "uspostaviti saradnju sa organizacijama koje vode mladi, kako bi zajednički tražili rješenja za probleme grada".

"Posebnom linijom podrške obezbijedićemo plaćanje članarina za sportske klubove za mlade. Putem javnog konkursa podržaćemo programe koje vodi mladi. Zalagaćemo se da se što više mladih aktivno bavi sportom. Podržaćemo aktivnosti na povezivanju mladih Novog i mladih drugih gradova Crne Gore, regiona i Evrope. Pokrenućemo mlade da aktivno učestvuju u društvenim akcijama očuvanja prirode, pomoći starijoj populaciji, pripremi kulturnih manifestacija i drugim pitanjima od interesa za mlade", navodi se u saopštenju.