Medojević optužio Perovića i Božovića da "zloupotrebljavaju Crkvu i uvlače u prljave igre stranih centara moći"

"Američki ambasador Sam Braunbek zadužen za razbijanje jedinstva pravoslavnog svijeta i Crkve i njegov operativac Simijanović su bili ekstremno aktivni u saradnji sa domaćim igračima"

35821 pregleda 494 reakcija 103 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević optužio je rektora Cetinjske bogoslovije Gojka Perovića i rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića da "zloupotrebljavaju Crkvu" i da je "uvlače u prljave igre nekih još moćnijih stranih centara moći".

Medojević tvrdi da je i Demokratski front mogao biti "poslušnik ambasadora Sama Braunbeka i Stevana Simijanovića", ali da su, kako je istao, "odbili da rade protiv interesa naroda i države".

Vjerovatno se radi o Samjuelu Braunbeku bivšem američkom ambasadoru za međunarodne vjerske slobode u vrijeme Trampove administracije.

"Američki ambasador Sam Braunbek zadužen za razbijanje jedinstva pravoslavnog svijeta i Crkve i njegov operativac Simijanović su bili ekstremno aktivni u saradnji sa domaćim igračima. Njihova uloga je ključna u prevari birača i građana koji su glasali za DF i protiv DPS. Simijanović je pokušao da stupi u kontakt sa mnom, ali sam ja nakon provjere o kakvom se operativcu i čije službe radi, to odbio. U međuvremenu Simijanović je imao brojne kontakte sa liderima URE, vlasnicima Vijesti, Krivokapićem i matematičarem Božovićem i Gojkom Perovićem. Vjerovatno i sa drugim velikodostojnicima Crkve", napisao je Medojević na Fejsbuku.

Naveo je i da je Simijanovićeva ideja bila da se "Crkvi predloži ideja da podrže Vladu bez DF i prihvate sve tekovine đukanovicevog režima"

Bonus video: