Nikolić: Parlamentarna većina istrajavanjem na antiustavnoj verziji tužilačkih zakona poništava osnovni princip EU

Nikolić je rekao da istrajavanje parlamentarne većine na "antiustavnoj verziji tužilačkih zakona, sa ciljem da politika poklopi sve tri grane vlasti, poništava osnovni princip EU"

4429 pregleda 28 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Parlamentarna većina istrajavanjem na antiustavnoj verziji tužilačkih zakona poništava osnovni princip Evropske unije (EU) da reforme u vladavini prava mogu uspjeti samo ako se ključne odluke budu donosile preko Vlade i opozicije, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić.

Evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji kazao je ranije danas da EU prati reforme u tužilaštvu i da institucionalne promjene moraju da budu u potpunosti u skladu sa Ustavom i da poštuju sve osnovne principe vladavine prava.

Nikolić je rekao da istrajavanje parlamentarne većine na "antiustavnoj verziji tužilačkih zakona, sa ciljem da politika poklopi sve tri grane vlasti, poništava osnovni princip EU".

“Da reforme u vladavini prava mogu uspjeti samo ako se ključne odluke budu donosile preko Vlade i opozicije”, naveo je Nikolić na Tviteru /Twitter/.

Bonus video: