DPS: Krivokapić besprizorno zloupotrebljava državne resurse

Prema njihovim riječima, moguće je da Krivokapić i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović „misle da se ekološka remedijacija može završiti na način kako su izgradili kuće i zgrade - bez dozvola i saglasnosti“

3292 pregleda 27 reakcija 28 komentar(a)
DPS Herceg Novi, Foto: DPS
DPS Herceg Novi, Foto: DPS

Premijer Zdravko Krivokapić besprizorno zloupotrebljava državne resurse zarad lične promocije i podrške koju je kao premijer dao jednoj političkoj grupaciji, ocijenili iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz opštinskog odbora DPS Herceg Novi kazali da žele da vjeruju da današnja posjeta Krivokapića Bijeloj, nema nikakve veze sa predstojećim lokalnim izborima u tom gradu.

„Želimo da vjerujemo da Krivokapić danas, isti onaj koji je do juče kritikovao vlast. Ali nije, jer današnji Krivokapić besprizorno zloupotrebljava državne resurse zarad lične promocije i podrške koju je kao premijer dao jednoj političkoj grupaciji“, naveli su DPS Herceg Novi.

Prema njihovim riječima, moguće je da Krivokapić i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović „misle da se ekološka remedijacija može završiti na način kako su izgradili kuće i zgrade - bez dozvola i saglasnosti“.

Iz DPS Herceg Novi su naveli da bi bilo dobro da su Krivokapić i Mitrović to objasnili građanima Bijele.

„Umjesto što su pokušali da prigrabe tuđe rezultate, jer crnogorska javnost veoma dobro zna da je još 2014. tadašnja Vlada sa Svjetskom bankom zaključila Ugovor o zajmu za sanaciju ove i još nekoliko ekoloških tačaka“, kazali su iz hercegnovskog odbora DPS-a.

Oni su dodali da je prethodna Vlada u junu 2018. potpisala Ugovor o izvođenju radova na remedijaciji lokacije Bijela.

„Crnogorska javnost zna i da Vlada koju predvodi nije uradila ništa da ubrza bilo koji proces ili proceduru vezano za izvoz grita. U odsustvu sopstvenih inicijativa, danas su dva člana te Vlade bezuspješno pokušala da tuđe rezultate pripišu sebi, a to se zove falsifikat“, kaže se u reagovanju.

Iz hercegnovskog odbora DPS-a zahvalili su Krivokapiću i Mitroviću na promociji rada prethodnih vlada, jer su, kako su rekli, današnjom posjetom samo potvrdili sopstvenu bezidejnost i nesposobnost.

„Uzgred pokazali su i to da se ne libe da vode funkcionersku kampanju i posredno učestvuju na izborima, iako su se nekada pravili da im to nikad pasti na pamet neće“, zaključuje se reagovanju.

Bonus video: